Å “få lov” til å være den man er

Det er noe med å “få lov” til å være den vi er. Ikke at andre skal bestemme hvem vi er, for det går ikke. Den vi er født som- det er den vi er. Det er ikke et valg. Men det er viktig å bli anerkjent som den man er, og sett. Bli forstått, og bli lytta til.

Jeg har en reportasje i Dagsavisen i dag, og jeg vil fortelle litt om målet mitt med det her. Det er ikke at alle skal kunne alt mulig om alle legninger, det er ikke at alle skal kunne alt om kjønnsidentitet. Men det er for å sette et fokus.

Reportasjen kan du lese her.

Det er for å sette et fokus på at mennesker er ulike, og vi må kunne litt grunnleggende om mennesker- for å kunne gi lik behandling til alle. For å kunne gi lik omsorg, og for å kunne sørge for best mulig livskvalitet når mennesker ikke er i stand til det selv lenger. Det handler om at noen må ta høyde for at mennesker er ulike dem selv.

 

Vi må lære oss å akseptere og respektere det man ikke alltid forstår også. For i arbeid med mennesker, så har vi en plikt. En plikt til å behandle alle likt, en plikt til å gjøre godt for andre.

Det handler for eksempel om,  at når det kommer inn ei dame på sykehjem eller sykehus, så må hennes kjære bli omtalt som det hun er. Ikke som venninne eller kamerat.

Hun  må anerkjennes som kone eller kjæreste eller samboer.

For når vi blir syke, når vi blir gamle- så er det viktig for de fleste å snakke om det som betyr mest for oss. Om de som betyr aller mest.

Det skal ikke være en skam. Det skal være like trygt å snakke om sin nærmeste uavhengig om det er en av samme kjønn eller ikke. Og for å kunne ta imot de spørsmålene, så tror jeg det er viktig å ufarliggjøre- og samtidig vise litt fordommer som er i dag. Vise litt hvor vanskelig det fortsatt er for mange å være utenfor den a4 boksen.

Gi litt tips og råd til spørsmål man kan stille, og for å få en tillit med den man behandler. For å være avhengig av andre for å leve, det er vanskelig nok. Enda vanskeligere er det om man samtidig må skjule hvem man er.

Og det skal ikke lenger være nødvendig i 2021.

Jeg har flere samarbeidspartnere nå som hver og en skal fortelle om egen erfaring, og jeg ser fram til at dere skal få høre historiene deres.

Tusen takk for alle meldinger i dag, helt satt ut over responsen både fra helsepersonell og andre <3

Kanskje vi sees utover høsten 😉

Vil du være med å støtte bedriften min, så er det siste dagene på startskudd nå. Klikk deg gjerne inn for å lese <3

Startskudd; Eldre skeive 

Instagram; Hegeslillerom

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg