Hvor kommer alt hatet fra ?

Det er ikke hver dag kamplysten er på topp, og i dag er en sånn dag. Vel jeg vet at når dette innlegget er ferdig så føler jeg meg bedre og sterkere, men akkurat nå er jeg bare lei meg.

Det er så mye hat, så mye diskriminering og mennesker dør faktisk fordi de elsker “feil” menneske. Det er så mye, og hvordan skal vi egentlig få bukt med så mye hat ? Klarer vi det ? Og hvorfor virker det som om det bare blir mer og mer hat ? Kan det ha noe med hvordan offentlige personer ytrer seg ? Er det frykt ? Kunnskapsløshet og uvitenhet?

Jan-AAge Torp, pastor, trekker seg ut av KRF fordi den nåværende barne og likestillingsministeren, Ida Røse, hyller Pride. Torp har fra før av laget brosjyrer for hvordan homofile skal komme seg ut av synden han mener vi lever i.

Kari Jaquesson oppfordrer til noe hun kaller “Peakpride”, og sammenligner oss med pedofile.

queer betyr Skeiv. ( Screenshot)

I går så jeg en dokumentar på NRK som kalles bygdehomo, og jeg ble så lei meg og så rørt samtidig. Der fulgte de en mann fra Volda som endelig fikk oppleve at samfunnet viste aksept. Til tross for at menigheten “Nytt livs senter” ba om at uværet skulle komme å sette en støkk i de som støttet pride. Nytt livs senter skriver så fint på siden sin at de er en lys og lett menighet, der frihet og tilgivelse, kjærlighet og glede rår. Og det undrer meg hvordan noen kan snakke om nestekjærlighet når det kun gjelder mennesker de selv føler er bra nok.

Mennesker dør fordi de elsker “feil” person. Knivangrepet i England forrige uke, var terror rettet mot homofile. Orlando massakren i 2016 som tok livet av 50 mennesker var mot mennesker av LHBT miljøet.

Det er bare hjerteskjærende.

Lederen i Skeiv her i Norge våknet opp til et Pride flagg som var tisset på utenfor huset hans. Hver fjerde anmeldelse i Norge, handler om hatkriminalitet. “Per” og kjæresten våknet opp til lapp på døra hjemme hos seg selv, med beskjed om at de skal gasses i hjel som jødene ble. Et lesbisk par på Sørlandet fikk huset sitt ramponert fordi de flagget med regnbue flagget.

Polen kan vi snart ikke dra på besøk til , da en tredjedel av landet er dekket av såkalte “frie soner”. Det er soner som ikke ønsker mennesker som er homofile, lesbiske eller trans.

Og i dag som alle andre Søndager, når jeg går gjennom meldinger og kommentarer som har kommet denne uka, så er det også i dag mange som sender meg bibelvers.

Og noen som bare sender et “æsj”, og flere som vil fortelle meg hvor stor synd jeg lever. Og jeg må innrømme at jeg noen ganger blir litt overveldet. Et lite øyeblikk blir jeg det, men så leser jeg alle de historiene dere sender meg og som dere deler med meg. Alle de fine gode meldingene fra folk som takker og som sender så mye kjærlighet <3 Det er så mye mer av det. Og det er det jeg må ta med meg videre denne søndagen. Og alle andre dager.

Jeg er helt overbevist om at holdninger for det meste skapes hjemme. Og ved å være synlige. Ved å lære hverandre at det å elske noen er fint. Det er kjærlighet. Det er å ta vare på hverandre, og å bry seg om hverandre.

Så jeg ber dere, vær med å snu den “trenden” som er nå. La oss få hatet mindre synlig. Stå opp mot diskriminering i hverdagen. Når du hører noe, kanskje pent pakket inn i humor, så si i fra. Det sitter så mange barn og ungdom i det landet her som er usikre på seg selv og den de er. Vær med å la de få høre at det er helt greit. Det sitter mange voksne og er usikre. Og eldre mennesker, som fortsatt husker godt at det å være homofil både var en sykdom og noe kriminelt.

Ved å vite at man er elsket og omringet av mennesker som ønsker deg godt, så er det enklere å takle livet også. Det kan være lettere å være seg selv.

Det er det faktisk.

Vær snill og døm ikke uten å vite. Men rop ut om urettferdighet og hat.  Jeg tror at på den måten så kan vi få bukt med mye hat. Ved å være synlige, og ved å vise at vi heier på kjærligheten. Ved å fortelle andre at de er bra nok ! Og ved å fortelle oss selv at VI ER BRA NOK . 

For det er jo bare kjærlighet det handler om …

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg