Når du vet- så vet du

Trøtt som en dupp og jeg slumra sikkert åtte ganger i dag før jeg klarte å stå opp. Da var det ut med bikkja, mat til kid før han skulle til lege FØR skolen. For mora syns vist det var en god ide tidligere i uka. Hjem, løpe gjennom sminke, spise brødskiva uten at katta tar den og ut med bikkja igjen. Kjøkkenet så bomba ut når jeg dro… og jeg smiler. Trøtt, men smiler..

For jeg våkna til kaffe av den beste. Ungene er rundt med kaoset og gleden de bringer, bikkja røyter og spiser som en hest, kattene har begynt å kjenne det er vår og står klare i gangen for en tur ut. Og jeg er på vei til BraNok! Livet!

Noen ganger så faller lissom alle puslespillbrikkene på plass i livet. Alle de brikkene som jeg aldri før har klart å få helt på stell. Jeg har ikke fått samla hele puslespillet på et vis.

Kanskje det er sånn noen ganger? At man må igjennom ulike erfaringer, både privat og jobb før det bare faller på plass?

En klok dame sa ; Når du vet- så vet du.

Og det er jammen sant.

Så.. Ha en strålende dag alle sammen. Det er sol, det er vår og det er livet <3

 

BraNok Møteplass

Sol og en ny dag på BraNok

Sol er undervurdert. Så utrolig godt å våkne til sol, spesielt etter noen dager med regn. Nå kan jeg nesten høre gresset gror og hvitveisen er overalt i hagen. Jeg kjenner jeg blir fortere klar for en ny dag.

Denne uka er det filmkveld på BraNok, og ukas sosiale happening er blitt et viktig treffsted for flere. Vi får også meldinger fra fler som vil, men som syns det er litt skummelt enda. Og det skjønner jeg.

Det er skummelt med nye ting, det er skummelt å tråkke over dørterskelen til noe man ikke helt vet hva er enda. Og også treffe nye folk. De fleste kommer til oss alene, fordi de savner et skeivt miljø. For å være seg selv, og med noen å dele erfaringer med- og å være trygge sammen med. Noen er åpne skeive, andre er åpne kun hos oss.

Sammen skaper vi trygghet, og et inkluderende miljø hvor vi sammen finner veien videre. Er du en av de som sitter på vent og er usikker på om du skal eller ikke, send meg en melding:)

Det kan gå bedre enn du frykter.

Følg oss på facebook for alle arrangement. BraNok Møteplass 

 

Vi kan ikke IKKE snakke om det

Jeg ser på nyheter fra USA, og blir skremt over utviklingen som skjer der borte. Skolestyrelsen i Florida har nå godkjent “dont say gay” loven, som forbyr lærere å snakke om Legning og kjønnsidentitet på skolen. Nå er det også inne et forslag fra Guvernør i Florida om at foreldre som lar barna få kjønnskorrigerende behandling, vil fratas barna. Les mer her.

Dette minner for mye om Handmaids tale….Men dette er ikke film. Det er ekte!

Ikke skal man ta abort, for alle liv er like mye verdt. Så lenge man ikke er skeiv, betyr vel det? For man er ikke mye verdt som skeiv… Jeg er sikker på at hvis det å være skeiv var noe man kunne sett på Ultralyd så hadde abortloven i USA også vært annerledes….

Mennesker som er skeive og bosatt i Florida og flere andre steder i USA, planlegger flytting. For man kan jo ikke bo et sted som er så farlig for mange mennesker. Ikke hvis man skal føle seg trygg.  Skeive er redde for sitt liv og for barna sine sitt liv. De er redde for at friheten blir revet vekk, og velger i stedet å flytte.

Ungarn sidestiller det å være skeiv med pedofil, og har også forbud om å snakke om legninger og kjønnsidentitet på skolen, og på radio mellom 05.00 og 22.00.  I Polen er det frie soner hvor LHBTIQ+ personer ikke skal være eller bo.

Hvordan kan vi sørge for at dette også ikke skjer i Norge? Hvordan kan vi sørge for at historien ikke gjentar seg, med grupperinger av mennesker som diskrimineres og ikke er ønsket i samfunnet.

Vi kan ikke IKKE snakke om det. Vi kan ikke tro vi er kommet langt nok, for her i Norge er det også mange som opplever frykt, vold og fordommer som skeiv. Selv om grunnpilarene i det norske samfunnet er mangfold og likestilling, så har mange holdninger som viser hat og misnøye mot annet enn heterofile.

Enkeltpersoners holdninger er sterke virkemidler for mange og lover som nå trer i kraft i flere stater i USA, gjør at holdningene ellers i verden også kan forandre seg. Det er forskjell på misnøye og trusler, men jeg tror veien er kort når flokk mentaliteten slår inn.

Det er viktig og helt nødvendig å prate om det, være synlig, og støtte opp om mangfold. For det er skremmende at verden ser ut til å gå bakover på mange områder!

 

Hvor viktig er det å føle seg inkludert?

Kan du tenke deg å føle at du aldri passer inn noe sted? Du har hørt så mye kommentarer om at den du er, ikke er bra nok- og at du må forandre deg for å være som andre ønsker.

Overalt er samfunnet lagt opp til at du er heterofil. Får du barn så står det mor og far på papirene på sykehuset. På skolen så står det mor og far. Hvor som helst du går og noen spør om du er gift, så er det “en selvfølge” at du er gift med motsatt kjønn. Ingen spør om pronomen, eller om hvem du er. Det antas at du lever heterofilt, har foreldre som er mamma og pappa. Til og med innkomstsamtalene på sykehjem er lagt opp for heterofile.

Kanskje småting, tenker du. Men er det småting for den det gjelder? Den som alltid får en bekreftelse på å være annerledes?

Jeg syns det er småting å forandre. Det burde være så enkelt. Og det gjør så mye for den det gjelder.

Hva med foresatt 1 og 2 istedenfor mor og far. Hva med å spørre hvem er du gift med, hvem er kjæresten din- istedenfor Hva heter han/hun? Hva med å ta en pause under innkomstsamtaler, legetimer etc til å ta høyde for at ikke alle er heterofile? Det kan hende det er avgjørende for den du snakker med.

Ha en god uke alle sammen, og kanskje nettopp du har en jobb hvor du kan ta med deg disse tingene og gjøre en forskjell for fellesskapet og for inkludering;) Kanskje det er du som skal endre noe til det bedre i dag <3

 

Facebook: BraNok Møteplass