Alle homofile bør sendes til Svalbard..

Hva skal man si ?

Jeg er jo til stadighet imponert over noen av meldingene jeg får. Når jeg viser dem til noen, så blir folk overraska og tror ikke helt det er sånn i 2021. Men det er faktisk det.

Så fra i dag og en uke fremover så skal jeg daglig dele noen av de meldingene og kommentarene jeg får.

Jeg vet det gir dem litt oppmerksomhet, men hensikten min er å belyse hvor mye fordommer det fortsatt finnes. For det tror jeg ikke mange er klar over. Jeg tror mange ikke er klar over all hatet, all frykten og den manglende kunnskapen hos mange.

Jeg vil vise hvorfor det er nødvendig med fokus på skeive og skeives rettigheter, og jeg vil vise hvorfor ting som konverteringsterapi bør forbys.

For vi kan ikke forandre noe vi ikke vet eksisterer.

Og homohat eksisterer, i høyeste grad- og i 7 dager framover nå så skal jeg synliggjøre litt av det.

Dette vil også bli lagt ut på min youtube-kanal.

Ha god helg alle sammen og vær snille mot hverandre.

 

Operere seg glad ?

Hvis du føler deg bra, og føler deg trygg på at du er bra nok, så vises det. Faktisk helt uavhengig av hvordan du ser ut.

Selvtillit og utstråling henger ikke sammen med hvilken farge du har på håret, eller åssen kroppsfasong du har. Det kommer innenfra, og der tror jeg kanskje all det fokuset på kroppspositivitet feiler litt. Fordi det blir så mye fokus på kropp.

Det er ikke kroppen som avgjør hvordan du føler deg. Selvfølgelig så føler man seg bedre med god helse enn ikke, men det er ikke utseendet som avgjør det. Jeg tror vi aldri vil være helt fornøyd med utseendet vårt.

Og det syns vel litt på noen av de yngre offentlige personene i Norge. Som opererer seg fordi tannkjøttet synes, som opererer inn rumpeimplantat og diverse. Selv om de har en , for mange, drømmekropp i utgangspunktet. Det vil alltid være feil og mangler med en sjøl, uansett operasjoner.

Og det er jo fordi at skjønnheten kommer innenfra. Du blir faktisk mer tiltrekkende om du er snill, har omsorg for andre og god humor. Om du har selvtillit og trygghet, så appellerer det til andre- uavhengig om du har noen kilo for mye.

Og oppfører du deg slemt mot andre, så hjelper det jo ikke hvor mye du har utseendet med deg, for da glipper jo litt av sjarmen.

Jeg tror vi ser det som er inni hverandre mer enn vi tror, og at vi ofte er vår egens verste fiende. At det er vårt eget hode som forteller oss at vi ikke er bra nok. At vi må fikse på det ene og det andre. Og man kan si man gjør det for seg selv, men ingen gjør jo det.

Det gjøres jo fordi man har en tanke om at andre vil se deg annerledes da. Og bedre. Men gjør dem egentlig det ? For det som er inni , det er jo det samme? Og folk som er glad i deg og bryr seg om deg, de er det uansett åssen du ser ut. Fordi du er deg <3. Og deg kommer fra innsiden, ikke utsiden;)

Ta en sjans og våg å være deg. Jeg er ganske sikker på at det er mer enn bra nok . For jeg har ingen tro på at man kan operere seg til lykke…

Du kan skape frykt, men ikke fjerne homofilien

Dagens tema er konverteringsterapi, og jeg håper virkelig at det snart blir et forbud mot det.

Ikke bare på grunn av terapien alene, men fordi det er med på å opprettholde fordommer. Og for de det gjelder- så er det et overgrep. Et kraftig overgrep!

Jeg har lagt ut en video om blant annet dette på youtube i dag, og håper det kan være med å sette fokus på homoterapi. Jeg håper det kan være med å belyse hvor mange som sliter med å være seg selv i Norge fortsatt.

Homoterapi kan skape frykt, men den kan ikke fjerne homofilien.

Vær med å ta et standpunkt, og del gjerne.

Å våkne til latter ..

Det er jo fint 🙂 Å våkne til sol- det gjør noe med meg, og det gjør noe med humøret.

Våkne til latter fra minsten i huset, som har vært syk i lenger tid- gjør også noe med meg. Jeg elsker å høre latteren til ungene, og det er ingenting som varmer meg mer.

Minsten har fått Cøliaki, og vi er i en læreprosess med å lære oss alt nytt, samtidig som det har vært- og fortsatt er veldig vondt å se hvor mye han sliter med mageproblemer og utmattelse. Så de dagene som han våkner med et smil, og ler- det er de aller beste dagene nå.

Og med sol på toppen. Det må bare bli en bra onsdag.

Livet er uforutsigbart, og vi vet jo aldri så mye mer enn hva som er akkurat her og nå. Og da gjelder det å gripe dem gledene som er nå. Med begge hender <3 For livet er jo ikke det som var, eller det vi venter på- det er jo nå.

Håper onsdagen din starter bra også ? <3 Her skal det pusles i drivhuset.

Ingen velger homofili..

Sjekk debatten her om homoterapi. Trykk på homoterapi, så kommer du rett til avsnittet det gjelder.

Jeg har skrevet til regjeringen flere ganger, og mange med meg om dette her. Svaret er alltid; det er satt på vent. For nøyaktig ett år siden nå så var svaret at det ventet en utredning, det samme svaret fikk jeg nå.

Og jeg fatter ikke hvor utrolig vanskelig det skal være å si nei til noe som er så skadelig for mange mennesker. Høyre her, prater om konverteringsterapi og ytringsfrihet i samme setning. Og det er ikke ytringsfrihet å bli slått i hodet med en bibel, eller sperret inne til demonene i kroppen forsvinner. ( Altså homofilien)

Ytringsfrihet er ikke å kunne si til andre mennesker at de ikke er normale, eller at det de føler er feil. Det har ingen ting med ytringsfrihet å gjøre. Det har med fordommer, hat og hets- og kommer fra mennesker som ikke vet bedre. Som mangler kunnskap.

Og de som regjerer her i landet, de bør ha mer enn nok kunnskap til å vite at dette her tar livet av mennesker. De bør vite at det her opprettholder fordommer, og bidrar til mer frykt og hat. De bør vite at dette er med på å ødelegge menneskers liv. Dette er med på å ta liv!

INGEN har på noe som helst måte godt av å få beskjed om at det du føler er feil. At den du er , er feil. Det er ikke greit å si at man aksepterer homofili så lenge det ikke praktiseres. For følelsene kan vi ikke styre.

Spør deg selv som heterofil. Kunne du klart å holdt deg unna den du elsker fordi noen andre mener du burde det? Hadde du kunnet avstå fra å være intim med din store kjærlighet fordi noen mener dine tanker og følelser ikke er riktig ? Tror du at  kunne blitt homofil, hvis du bare ble banket nok med bibel- eller ble bedt for nok ?

Det fungerer jo ikke sånn. Homofili er verken en sykdom eller sinnslidelse. Det er en legning, på samme måte som heterofil er en legning. Ingen VELGER å være homofile eller lesbiske. Vi ER det. Og det kan ingen banke ut av oss.

Med terapi som dette, kan vi gjøres deprimerte, nedfor og med en ekstrem dårlig livskvalitet. Vi kan bli banket til å leve alene, og vi kan bli hjernevasket til avstå fra det livet vi er skapt for å leve. Men vi kan ikke bli heterofile, uansett hvor mye terapimakt noen bruker. Vi kan ikke bare tro nok, så er vi heterofile. Det funker ikke sånn!

Jeg er utrolig skuffa over at dette blir lagt til side. Når så mange andre land klarer å ta et standpunkt til det her, så blir jeg provosert over at Norge ikke tør. FN ber Norge og andre land forby det, men her nevnes det i samme setning som ytringsfrihet. Så det er kanskje på tide å ta et grep og lære  litt hva ytringsfrihet er isteden. Ytringsfrihet er IKKE personangrep, mobbing eller fysisk vold!

Det går mot valg, og det er så viktig å sette seg inn i hvem du skal stemme på. Finn dine saker, hjertesaker- og kjør på ! For det landet her trenger deg. Norge trenger mennesker som tør og våger, og som går i bresjen for at andre skal få leve i fred og i frihet.

Skam dere, Norge, som for halvannet år siden lovet et forbud. Nå sier regjeringen at de ikke engang vet om det vil bli et forbud. Imens blir barn, ungdom og voksne stilt til veggs fordi de ikke er som de rundt dem ønsker… Fordi de elsker feil, føler feil og er feil.

Og sånne ting- det kan bare ikke legges på vent ! Å lage et forbud mot overgrep, kan ikke settes på vent.

 

 

Nå hopper jeg ut av komfortsonen..

I dag, 26 april-  er det lesbisk synlighetsdag. Og det er jo så absolutt noe å feire syns jeg.

Jeg har jo vært synlig en stund nå. Det begynner å nærme seg to år med bloggen, og da tenker jeg det er på tide å ta det et skritt videre. Jeg trår langt ut av komfortsonen når jeg nå har startet en youtube kanal.

Alt nytt er jo skummelt, men så tenker jeg at det er jo det her jeg skriver mye om- det å være seg sjøl, og jeg tror det er viktig å trå litt ut av den trygge komfortsonen innimellom. Så her er jeg, som jeg er. Og det holder det 😉

Setter stor pris på om du vil følge meg 🙂

Lesbisk synlighetsdag feires i dag, og det er viktig! Det er viktig at det settes lys på alle mennesker, og noen dager bidrar til å løfte hverandre frem.

For det handler kun om å få være seg selv, og det burde ikke ha noe å si for noen. Det burde ikke ha noe å si om du er lesbisk eller homofil.

Det handler om å være seg selv, og det handler bare om kjærlighet.

 

Dager som disse

I helga har det vært bursdag her, og tiåringen har blitt en elleveåring. Vi feiret på beste koronavis, og det er på sånne dager jeg skjønner hvor utrolig heldig jeg er.

På sånne dager som mormor bare må ha en klem.

Og sånne dager hvor 21 åringen bruker flere dager på å lage den beste glutenfrie kaka til bursdagsgutten som nylig har fått påvist Cøliaki.

På sånne dager hvor vi samler kun de helt nærmeste, og merker at det holder det. For det finnes ingenting viktigere enn de nærmeste folka våre. Hæren min. Eldstemann foreløpig på telefon, men satser på Mai og at vi alle kan treffes.

Det er sånne dager som minner meg på at jeg er akkurat der jeg vil være i livet. Tross arbeidsledighet , og litt økonomiske utfordringer det siste halvåret- så er jeg faktisk akkurat der jeg vil være. Jeg har en å være to sammen med. Og den vi følelsen er gull verdt. For det er noe med å ha noen å stå i stormene sammen med.

Jeg har familie som er mye sammen, og som bryr seg om hverandre- og stiller opp og gleder hverandre på den måten vi kan i disse avstandstider. Så får vi bare se fram i mot masse klemmer, senere. For det er ikke klemmer vi mister- men klemmer vi sparer.

Det har vært en bra uke, og en like bra helg. Og jeg kjenner på så mye takknemlighet for at jeg har dem jeg har i livet mitt. Det er dem som gjør dagene så bra <3

Og som gir de ekstra gledene i hjertet som får meg til å smile..masse..

Du er verdt å leve det livet som gjør deg bra, aldri glem det. La ikke andre ta styringa på hva som gjør deg glad og ikke. Vær sammen med mennesker som er glad i deg, som respekterer deg og som gir deg noe bra.

Det er vi verdt <3

 

Noen ganger trengs det bare en påminnelse..

Når livet butter litt i mot, da er det viktig med bra folk rundt. Og hva er bra folk ? Hvilke folk er bra for deg ?

Jeg tror de aller beste folka å ha rundt, er de du kan være deg selv med. De du er ærlig med, og som liker deg selv om du er helt deg selv og helt ærlig. Som liker hele pakka du har.

For ingen av oss er perfekt. Vi gjør dumme ting, vi sier dumme ting, og vi oppfører oss innimellom på måter som vi kanskje angrer på etterpå. For sånn er det å være menneske .Og felles for de fleste av oss, er jo at vi ønsker å bli likt.

Men så har vi denne tvilen innimellom.. Ville de rundt meg vært like glad i meg, om de visste hvem jeg er? Sånn helt og holdent? Jeg har i allefall hatt disse tankene mange ganger opp gjennom, og det er fortsatt få mennesker som kommer helt inn hos meg. Men de som gjør det, de er mine aller beste folk. Spesielt en.

Og jeg har erfart at det holder da. Det holder faktisk å være bare meg. Med alle mine sider. Jeg er blitt trygg nok til å vite at jeg holder. Også med alle feil og mangler. For det er jo det som gjør oss mennesker så utrolig bra.

At vi har feil og mangler.

Og noen ganger så er det de bra folka som minner deg på hvor bra du er. Som minner deg på at det er bare tankene som kødder litt med deg. Da skal vi høre på dem;)

Fordi noen mennesker har også en innvirkning på oss som ikke er bra. Som suger ut all energi, og som får deg til å tvile på deg selv. Som får deg til å lure på om du egentlig ikke er verdt å være glad i.  Og da gjelder det å holde fast i de som er bra. De som minner deg på hvem du er, og at du faktisk er helt suveren helt som du er.

For det er vi. Det er jeg. Noen ganger trenger vi bare en liten påminnelse om det.

Ha god helg alle sammen <3

Og glem ikke at du er bra ! Så utrolig bra. Og forteller noen deg noe annet, så sier det mer om dem enn om deg;)

Kan det bli for mye kropp ?

Jeg tenker spesielt på det som det snakkes en del om nå, som er det nye dating programmet som skal starte opp hvor alle deltakere skal være nakne. Og jeg vet egentlig ikke helt hva jeg syns om det..

Fint at alle kropper skal vises, og kanskje det er noen som føler seg tryggere i sin egen kropp ved å se andre sine. Men jeg tror ikke Hege på 20 år hadde vært noe tryggere i sin kropp fordi ho så nakne kropper overalt. Og det blir fortsatt et veldig feil fokus for meg.

For den selvtilliten vår, den kommer ikke fra kroppen. Den kommer innenfra.

I dag er Hege på 20, blitt Hege på 42- med en kles størrelse i L og Xl,  og jeg har ikke noe dårlig selvtillit eller selvbilde. Jeg har heller ikke noe behov for å være naken, for å bevise det. For det at jeg har det bra med meg selv, det kommer kun innenfra. Og jeg tror ikke vi lærer oss å være glad i oss selv, med å se nakne kropper hele tiden.

Jeg tenker jo at nakenhet bør være litt privat da. Og det tenker jeg litt bør være forbeholdt den du ønsker å være med. Fordi er du glad i noen, sånn helt oppriktig glad i noen- så er jo det mennesket det fineste du vet uansett. Og det bør holde. Fordi du er bra nok.

Det bør ikke være noe press på å kle av seg, uansett størrelse eller utseende. Og jeg syns den kroppspositiviteten tar helt av. Det er fint ord for å forsvare at man vil vise seg naken.

Det er på en måte ingen intimgrenser lenger, som kanskje skal være litt spesielt mellom to nære da. I dag så er det sex med flere forskjellige på ungdomsprogram som ex on the beach, to som aldri har møtt hverandre har sex første kvelden på et matprogram. Kropp skal være så positivt at det omtrent skal være normalt å kle seg naken hele tiden. Og et utrolig fokus på sex.

Men er det helt greit ?

Men igjen, kanskje det er bare meg, og at det er alderen min.. Jeg syns jo selv at jeg er en person som har et ganske åpent sinn, og syns bare alle skal få være seg selv. Men vi er ikke bare kroppen vår, er vi vel? Vi er så utrolig mye mer enn det- og  kanskje det glemmes litt da, i det som  kalles kroppspositivitet..

Vil gjerne høre andres meninger her, så kjør på i kommentarfeltet 🙂

I hagen min

I hagen min er det et yrende liv nå , og det er så tydelig at hele verden våkner. Rådyrene kommer, humlene buzzer, og fuglene kvitrer.

Endene har slått seg ned i andedammen i år igjen, og det er utrolig koselig. Noen år sist siden vi hadde andunger her, så håper dette er året igjen hvor dammen kan være et trygt tilholdssted for en liten andefamilie.

Hvor koselig er det ikke å ha dem her i hagen ? <3

Magnus er ivrig tilskuer og har til og med drista seg til et lite bad. Sikkert i håp om litt nærkontakt med endene, men der tror jeg han kommer til kort 😉

Gresset begynner å bli grønt, og det vokser blomster opp overalt. Magnus er vår hen katt, som egentlig er jente. Det så vi bare litt for sent. Men navnet skjemmer ingen.

Det her, det er så deilig hverdagslykke- og jeg er utrolig glad i hagen min. Det beste er det uperfekte. Det som bare vokser opp akkurat der det vil. For det er jo det som er perfekt 🙂

Og det beste av alt, er at det enda bare er April. Vi har så utrolig mange sånne dager i vente.

Vi griper gleder, og holder fast.