Takket være dere

Desember kommer, og åpning av BraNok kommer med stormskritt. Slutten på 2022 blir helt annerledes enn jeg kunne tenkt meg:)

Livet skjer, og plutselig får man igjen for det man har jobbet for i mange år- og det gleder meg stort at vi nå starter skeiv møteplass i Fredrikstad. Tilbakemeldingene er mange og rørende, og viser hvor etterlengtet dette har vært for mange. Og det å ha et samarbeid med så mange flotte, drivende engasjerte og hjertevarme mennesker- betyr så mye.

14 desember er åpningsdagen for BraNok, og det vil være appeller, artister og kunst hele dagen. Jeg gleder meg til å vise dere hva vi skal få til her framover.

For egentlig så er det takket være dere som følger meg at dette skjer nå. Uten alle deres meldinger, støtte og historier så hadde jeg gitt meg for lenge siden. Hver og en av dere som har tatt og som fortsatt tar kontakt, viser meg hvor lang vei vi har igjen i Norge- og hvor viktig det er å være seg selv. Jeg får innsiden av fordommer og frykt, og jeg har fått innsiden av euforisk lykke over å kunne være seg selv. Jeg får ta del i så mange historier som rører meg så dypt.

Og nå er jeg her:) I gang med å starte skeiv møteplass i Fredrikstad. Hvor trygghet, mangfold og inkludering skal stå i fokus. Hvor man er BRA NOK !

Jeg håper dere kommer innom <3

 

 

 

Hvorfor er vi en trussel?

Enda en skyting på et skeivt utested, denne gangen i Colorado i USA. Og jeg skjønner det bare ikke. Jeg skjønner ikke hvorfor skeive er en trussel for noen. Jeg forstår ikke hvorfor noen syns jeg er så annerledes enn dem, kun fordi mine følelser er rettet mot en av samme kjønn.

For vi er jo mennesker alle sammen. Vi føler det samme, bare for ulikt kjønn. Og jeg fatter ikke greia. Det er skummelt, og det er utrygt at noen misliker oss så mye at de går til angrep for å drepe- for å skremme. Og hvorfor kommer vi ikke videre?

Hvorfor blir det mer fordommer, mer hat og hets- og mer frykt? Når vi attpåtil har mer kunnskap som bør fortelle oss at det ikke er skummelt å være skeiv.

Legning kan ikke skremmes bort, uansett! Legning forsvinner ikke ved bønn, og det kan heller ikke bankes ut av folk.

Man kan skremmes fra å være seg selv, og skremmes til å leve i skjul som hvem man er- men kan kan ikke skremmes fra å være homofil, like lite som man kan omvendes fra å være heterofil.

Hva gjør det med mennesker å leve i frykt? Mange gjør det- i Norge- i dag. Mange ser seg over skuldra, er forsiktig med å vise kjærlighet offentlig, og er forsiktig med hvordan man går kledd. I frykt! Mange tør ikke fortelle omverdenen om seg selv, og velger å leve skjult fordi de er redde.

Det er viktigere enn noen gang at du tar en prat med de rundt deg. Fortell dem at de er trygge hos deg, uansett legning. Fortell at du elsker dem- ubetinget. Og at de er bra nok som de er. Kan hende det akkurat er ditt barn som trenger å høre du sier det høyt. For det er mye å være redd for, det er mye frykt. Ikke bidra til det. Bidra til trygghet- og snakk om det.

 

Jeg går for gull ;)

Det er torsdag kveld, og siste gang jeg er innom pcen før etter helga- for nå blir det en liten og lang frihelg her. Og det skal bli så deilig. Fjelltur med fine folk, og meldt varmere enn en vanlig november helg – og ikke minst sol:D

Det er så utrolig spennende dager etter jeg flyttet inn på Rebell kollektivet og planleggingen av skeiv møteplass er i gang. Jeg har fått så utrolig mange fine tilbakemeldinger, og det jeg har lagt mest merke til- er unge mennesker som sier de gleder seg til et trygt sted å være.

Og det vil jeg gjøre alt jeg kan for å bidra til. For det å føle trygghet, og ikke minst tilhørighet et sted, er så utrolig viktig. Det å føle trygghet med å være akkurat den man er, skaper en domino effekt. For hvor vanskelig er det ikke å leve det livet man ønsker, hvis man samtidig er utrygg og redd for å ikke være bra nok.

Derfor navnet;

Men selv om det er moro, og hektisk og vanvittig spennende- så må jeg koble av litt. Og det skal jeg gjøre i helga. Med mange fine folk <3

Og livet hjemme gløder  også. Jeg kjenner på en glede i hjertet, og en ro som er så etterlengtet etter alt som har vært. Mamma stråler og er i så fin form etter tøff sykdom, og det gjør utrolig godt å se. Det virker som om gleder bare har banket på døra mi i det siste, og det nytes og tas ekstremt godt imot. Jeg går for gul(l).

Jeg skal nyte fjellet i sol, en kald øl, god mat, spill kvelder og trasketurer i fjellsol.

Håper du også får en fin helg, med gode mennesker- og gode øyeblikk.

 

Det er ikke noe spesielt med å være skeiv

Hvorfor skal det være så spesielt å være skeiv?

Hvorfor trengs pride?

Hvorfor trenger vi skeive møteplasser?

Det er noen av spørsmålene som dukker opp i etterkant etter nyheten om BraNok kafe kom ut.  Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan.

Det er ikke noe spesielt ved å være skeiv– det er nettopp hele poenget. Å være skeiv er å være menneske, på lik linje med heterofile. Det er å være seg selv, og å ha evnen til å elske et annet menneske. Å være skeiv eller heterofil handler om det samme. Det handler om å bli sett og akseptert- uavhengig av legning eller kjønnsidentitet. Det handler om å være BraNok.

Pride virker som, for mange, å være en betegnelse på alle skeive og all aktivitet rettet mot eller av skeive. Pride er en markering for mangfoldet vi har i samfunnet. En markering som er i byer en uke i året, eller Juni mnd i Oslo. Pride markerer vi for å synliggjøre, for å ufarliggjøre, for å beholde frihet og for å minske fordommer. Pride er ikke en del av FRI, men noe frivillige går sammen for å skape.

BraNok er en møteplass for alle. Det skal være en møteplass skeive kan treffe andre skeive, og en møteplass hvor mennesker kan treffe mennesker. Det skal være trygt. For er det noe mange skeive fortsatt opplever, så er det utrygghet. Frykt og utrygghet for å kun være seg selv.

Det å ikke føle tilhørighet og samhold, det gjør noe med mennesker. Derfor er  en trygg møteplass så utrolig viktig. Et fellesskap hvor man kan være seg selv , akkurat som man er. Og det håper jeg kafe BraNok kan bidra til.

Og du er hjertelig velkommen, heterofil eller skeiv:)

Endelig kan jeg si det

Det har vært stille på meg her nå, men det er fordi det har vært mye jobbing i kulissene, og nå kan jeg si noe:)

Jeg har fått ja til å starte Fredrikstads første skeive møteplass, og det er helt vanvittig moro. Fra jeg fikk ja til jeg flyttet inn på nye kontorer- så gikk det fort, så nå sitter jeg på mitt nye kontor og planlegger åpningsdag og sosiale kvelder for mennesker i alle aldre.

Og møteplassen har fått navnet BraNok!

Jeg gleder meg helt vanvittig til tiden framover og til å endelig få en mange års drøm ut i realitet. En trygg møteplass hvor mennesker kan være seg selv, uansett legning og kjønnsidentitet.

Så i dag er det siste innspurt på kontoret, før jeg tar helg med mine fine nærmeste<3 God helg alle 🙂