“Hvordan kan en XL person vise seg så fram”?

I dag fikk jeg en melding hvor personen lurte på hvordan jeg kunne vise meg selv fram , jeg som tross alt var mye mer enn en Medium størrelse 😛

Og den var jo morsom, spesielt når den kom samme dag som den nye buksa fra Zalando kun gikk til hofta …

Jeg fikk jo nesten lyst til å poste et nakenbilde, men jeg skal jo ikke det. Det er nakenhet i alle ender på nett om dagen, hvor det skyldes på å hylle alle kropper og brystvorter. Kroppspositivitet er bra, men det kommer ikke ann på kroppen. Det kommer innenfra !!

Jeg tror ikke det handler om å se alle kropper i ulike former og størrelser nakne. Det handler om å finne det stedet inni deg selv, som forteller deg at du er bra nok.

Jeg er vant med mye meldinger, og mange har behov for å si fra at noe er feil med meg. Og det er jo tragikomisk. Jeg skjønner ikke behovet. Hva er det ved å rakke ned på noen som gjør at dere føler dere bedre ? Jeg forstår det bare ikke.

Om jeg er small, medium eller xxxxl er vel ett fett ? Om jeg er lesbisk eller hetero, bør også være det samme ? Det har jo ingenting å si for deg, har det ?

Jeg syns jo det er trist. Det er så mange unge mennesker som er så synlig i media i dag, både med blogg og tik tok og youtube, og det florerer jo av hatmeldinger som går på person. Som går på utseende.. De fleste av dem meldingene som jeg får, er fra voksne folk. Og det undrer meg jo stadig..

Hvordan kan voksne folk, som burde ha erfaring nok til å vite bedre, skrive sånne stygge meldinger til andre de ikke kjenner ?  Jeg klarer ikke forstå det.

Og hvorfor er det et problem at andre er ulike deg ?

Hvor har dere lært at det er greit å si sånn til andre mennesker ? Og hvorfor forstår dere ikke hva det gjør med folk? Spesielt unge mennesker som bruker tid på å finne seg selv, og bli kjent med seg selv.

Unge mennesker som går igjennom fase på fase før de er trygge på seg selv, og trygge på at de er bra nok.

Jeg blir så utrolig flau på deres vegne, og det sier mer om deg enn om meg i størrelse XL 😉 For hva jeg bruker i størrelse i klær- det har du faktisk ingenting med. Ikke har det noe å si heller. Ikke for meg, og da bør det ikke ha noe å si  for deg heller ..

Det viktigste for meg er at jeg trives med hvem jeg er, ikke om du trives med hvem jeg er.

Ta deg en bolle, og pass på deg selv du, så kanskje det blir en bittelitt bedre verden å leve i for oss alle..

Make love , not war 😉

 

Til meg selv, fra meg selv

Påske er tid for påskeegg, og jeg syns jeg fortjente et jeg også 😉 Så i går kom dem nye skoa i posten. Det skal ikke være tvil 😛

Superfornøyd og jeg digger fargene.

Regnbuefargene er blitt et symbol på mangfold, og det er mange som er skeptiske til at regnbueflagget henges opp. Og det skjønner jeg ikke. Jeg var så stolt når jeg så flaggene heises utenfor rådhuset i fjor, og det viser meg at vi alle er velkomne her.

Det viser meg at det ikke har noe å si hvem man elsker, eller om man er han – hun eller hen. Det har ingenting å si. Det som teller, er om du er snill mot andre og har respekt for andre mennesker. Og det trenger vi mer av.

Hvem man elsker, er en bagatell- og det er ingen som egentlig har noe med om du elsker en mann eller dame. Absolutt ingen!

Og vi har rett til å være oss selv. Er det noen som prøver å fortelle deg noe annet, så er det dem som har et problem.

Vær deg selv, og vær stolt av den du er <3 Vær glad du får oppleve kjærlighet, og nyt det.

Fordi du er bra nok <3 Glem aldri det .

En liten stund så føles alt normalt

Et lite sekund så føles alt normalt. Og det er alt som trengs innimellom. Litt normalitet i alt det unormale.

For å gå på tur med fine folk, og få besøk på verandaen med to meter og sol- det savnes så utrolig, og jeg setter så stor pris på at det en liten stund kjennes som livet som jeg kjenner det.

En kaffe med kohorten, og grillings i hagen- det holder det , for nå. Bare utrolig rart å ikke klemme hverandre. Men det kommer forhåpentligvis. Det er ikke klemmer vi går glipp av, men klemmer vi sparer.

Og heldigvis så har jeg mine nære som jeg klemmer på <3

For det er ikke en eneste klem som skal kastes bort, når dette er over..

Imens så griper jeg alle de gode tingene med alt jeg kan <3 Og holder fast …

“Kjærlighet er ikke å være sulten “

Livet er ikke så verst, tross året som har vært. Livet kommer med mange curveballs, men det kommer med så mye bra og. Det gjelder bare å plukke ut hva som gjør deg best, og hvem du har det bra med. Hvem som gjør deg glad. Og hva inni deg som gjør deg glad. Hvem du er.

Jeg leste en artikkel her om dagen hvor det sto at kjærlighet er ikke å være sulten, det er å være mett og tilfreds. Og den setningen tror jeg er viktig. Både når det gjelder deg selv, og i forhold med andre. Både med kjæreste, og med venner.

Når du lander i livet, med folka du føler er riktig- så kommer den tilfredshetsfølelsen, og den er virkelig gull verdt. Det å få en ro i livet, det gjør så mye . Det gjør at det som er vanskelig, også takles lettere. Fordi du har folk å takle dem med. Noen å dele både de gode dagene og de mindre dårlige dagene med.

Og med alderen så skjønner vi kanskje litt mer av hva det betyr. De gode og dårlige dagene.

Når vi er unge, så tror vi vel  ikke helt på så mange dårlige dager. Men når livet går sin gang, så skjønner vi at det vil bli mange av dem. Dagene går opp og ned, med sorger og utfordringer. Humøret går opp og ned, og vi vil treffe på utfordringer både med oss selv og med andre. Det vil komme dager hvor du ikke er i vater, og det vil komme dager hvor du trenger andre til å minne deg på hvor bra du er.

Det er da de bra folka dine kommer inn. Da kommer de inn med klemmer og trøst, og for å bare være samme deg i mørket en stund.

La dem få lov til det. La de rundt deg bli så kjent med deg at de vet hva som skal til når dagene er tøffe. Våg å gjør deg sårbar for andre, og ikke vær så redd for å dele deg selv med andre. Det trenger ikke være mange, men la noen få lov til å bli helt kjent med deg. Det er skummelt, men jeg tror det er så nødvendig også.

Min “snakkedame” sa til meg at jeg må slutte å tenke at andre skal såre meg på et vis, og heller være trygg i meg selv at om det skulle skje- så er jeg sterk nok i meg til å takle det. Og det er jeg jo ..

For igjen så kan vi bare kontrollere oss selv, men vi må ikke bli så redde for å være sårbare og så redde for å elske noen, at vi ikke tør. Livet handler jo om kjærlighet, og om vi ikke tør slippe ned guarden, så kan vi heller ikke få kjenne på de store følelsene.

Gi litt slipp, og tro på at om det ikke funker, så klarer du deg likevel. Og skulle det funke, så har du da mennesker som er der alle dager. Også på de dårlige…

Det er den beste følelsen <3

God påske

Det er vel en litt annerledes ferie nok en gang, for mange. Vi bruker ikke reise bort, men ungene savner stort å reise til mormor. Vi savner eldstemann i Oslo, og det å være sammen.

Derfor bruker vi palmesøndagen til å spise vafler. Glutenfri dog, da minsten nylig har fått påvist cøliaki.  Litt nye utfordringer, men det går helt fint og vaflene smaker som vafler. Oppskrift kan du finne her.

Vi er i det minste sammen, vi har ferie- og vi kan sulle rundt i morgenkåpa hele dagen om vi ønsker.

Når det lages vafler, så er aldri Charlie langt unna 😛

Kanskje det er litt flere sånne ferier vi bør ha ? Litt leve sakte ferie, hvor vi bare er sammen. Vi lærer vel kanskje at ferie kan skapes hjemme og ? Jeg skulle bare ønske vi kunne være flere sammen, og samles hele familien.. Forhåpentligvis snart ..

Ferie er det, og påske er det- så får vi ta resten som det er litt til , og nyte det vi kan nyte. Ta vare på det vi kan ta vare på . Og jeg har så mye bra . Så utrolig mye bra i livet mitt, så fine folk som jeg er så glad i og setter så stor pris på. Og dem holder jeg fast i <3

God påske alle sammen.

Har du hund ?

Reklame | Myk pote

Jeg har jo Charlie, som jeg har skrevet en del om før. Verdens gladeste og snilleste labrador som nå har blitt to år. Charlie, min venn og turkompis. Min sofasliter..

Jeg har også familie som er dyrekjære, og min sønn og svigerdatter har nettopp starta en nettbutikk, som heter Myk pote. De har lille Simba selv, som er en Mitzelspits.

Jeg heier på at ungdommen tør å satse litt, og å gå for det de har lyst til- og med interessen og gleden de har for dyr, så tror jeg den fint kan være en butikk som sakte, men sikkert bygger seg oppover 🙂 Pr nå så er det en hobby, men en hobby som de legger ned mye tid og arbeid i.

Nå har de en give away hvor de gir bort et joggebånd. Klikk deg inn på siden deres på facebook her, og delta, så kanskje du er den som vinner?

Joggebånd som er perfekt om du vil ha henda fri:) Funker til og med til min lille på 40 kg;)

Har du også hund eller annet dyr, så legg gjerne bilde i kommentarfeltet:)

Livet er ikke helt det samme uten <3

Ha en fin søndag alle sammen 🙂 Nyt en time med mer sol .

 

Gjør du alle andre til lags ?

Hva får du ut av å gjøre alle andre til lags hele tiden ? Og hvorfor skal vi gjøre det ?

Er det ikke hver enkelt sitt ansvar å ta vare på seg selv, og å ta ansvar for seg selv ? Å lene seg på andre for at de skal sørge for din  lykke, det er vel ganske egoistisk.

Å gi andre dårlig samvittighet fordi de ikke dekker dine behov og krav.. Det gjøres kanskje både ubevisst og bevisst, men jeg tror at ved å bli litt kjent med seg selv, så skjønner man at det er ingen andre som skal ha det ansvaret. Vi har alle et ansvar for oss selv.

Vi har ansvar for å oppføre oss greit mot andre. Et ansvar for å behandle andre med respekt, og et ansvar for å søke hjelp selv,  om vi trenger det. Vi har et ansvar for vår egen lykke også.

Jeg har ofte hatt store problemer med å si nei. Jeg har hatt problemer med å sette grenser, og det har jeg forsåvidt enda- men det kommer seg stadig. Jeg øver på å være min egen bestevenn, og å ville meg selv det beste. Og mitt beste er ikke å si ja til alt og alle, fordi jeg er redd for å skuffe noen. Mitt beste er å sette grenser, når det er ting jeg absolutt ikke vil eller føler er riktig.

Mitt beste er å følge magefølelsen, og å gå for det som gjør meg bra.

Selvfølgelig skal man bry seg om andre, og ta vare på hverandre. Se hverandre, og hjelpe hverandre – være glad i hverandre. Og med mennesker som du har nære, og som du er glad i- så tror jeg det kommer naturlig. De menneskene du ikke har nære, de bør du ikke være avhengig av at skal like deg. For ingen av oss kan gjøre hele verden til lags…

For å ønske at hele verden skal like deg, og at du aldri skal skuffe noen- det skjer jo ikke. Så det gjelder kanskje å finne ut hvem som er dine nære, som betyr noe, og som du vil strekke deg langt for- ene og alene fordi de betyr mye for deg. Det er de menneskene du skal ta vare på.

Vi har vel alle opplevd folk som du føler suger ut energien din, og hvor du sitter igjen tom og skuffet fordi du vil gjøre de til lags. Eller mennesker som automatisk får deg til å føle deg liten , eller dum. DET er energityver, og det er da du skal finne frem grensene dine. Det er da du skal si ; NEI, og det er da du skal sette en stopper. For den eneste vi kan kontrollere, er oss selv. VI kan selv velge å sette en stopper.

Livet handler ikke om alle andre, og hva folk du knapt kjenner, mener om deg. Det handler om deg, og din hær. De du er glad i, og de som kjenner deg. Det er dem menneskene du vil ha med deg gjennom hele livet, som betyr aller mest. De som fortsatt er der, når andre perifere venner kommer og går. Det er dem du skal ta vare på.

Jeg tror det er utrolig viktig å finne sine grenser, og være nok glad i seg selv til å følge dem. Å stå opp for oss selv, er utrolig vanskelig, men så viktig. Det handler om at vi er bra nok, og vi er verdt det. Vi er verdt å stå opp for oss selv, og si fra når noen tråkker over grensene våre…

Når du klarer det, så er det befriende- og det gir en følelse av å ta vare på seg selv . Og det har vi alle et ansvar for å gjøre..

Fordi du er verdt det

Hat på nett..

I en rapport nå fra politiet så er det meldt om mindre hatkriminalitet mot skeive i 2020 enn ellers, og de advarer mot store mørketall. Lesbiske slipper ofte “billigere” unna enn menn. Du kan lese rapporten her .

2020 har jo vært et år hvor det ikke har vært noe særlige offentlig arrangement, og det tyder jo på at det er mest de synlige som får hatet og hetsen. Og flere har tydd til nettet. For her på nett, så mangler det ikke på hat. Derfor er det så viktig at vi alle som mottar det, sender det videre til politiet.

For det er ikke bare ord .. Bak alle disse ordene, så sitter det mennesker som hater mennesker med andre legninger. Nettet gjør at de hauser hverandre opp, og ord kan fort føre til mer.

Onde ord, satt sammen kun for å såre, og for å lage kvalme og hat.

Ord er trusler..

Ord kan fortelle om manglende kunnskap.

……

Det er jo nesten ikke til å skjønne at noen har det behovet for å rakke ned på andre.

Det her er bare en bitteliten brøkdel av hva som er sendt meg i 2020. Og det er fordi jeg er synlig. Og fordi det mangler mye kunnskap om mennesker her i Norge.

Det mangler sunn fornuft, og respekt for andre mennesker.

Jeg viser de fram for å belyse et stort problem vi har i Norge, og som nesten ser ut til å øke i omfang fra år til år. Det er blitt lettere å samles i hatet, og lettere å finne likesinnede som er med på å hause hverandre opp. Og det gjøres mens man trygt sitter hjemme, gjemt bak et tastatur…

Jeg mener at media bidrar greit til å hause opp hverandre med kommentarfelt som er fulle av eder og galle, nesten uansett sak.

Og det gjelder å si fra at det ikke er greit !

For det er så absolutt ikke greit .

Uforutsett bør ikke alltid være negativt …

Livet blir vel sjeldent som man planlegger, men det bør ikke alltid være negativt det.

Ting skjer underveis som gjør at planer forandres. Uforutsette ting dukker opp, og noen ganger så er det de uforutsette tingene som kan gjøre livet enda bedre. Som kan få deg til å kjenne på ting du ikke har gjort før, og som kan gi deg gleder du ikke viste fantes. Hvis vi bare våger å se litt rundt neste sving ..

Ta noen sjanser her i livet og våg å lev litt. Våg å føl, og kjenn på hva som gjør deg godt. Våg å være litt fri ..

Jeg har jo tro på at vi i stor grad velger hvordan vi har det, og hvordan vi tar imot ting som kommer. Vi velger om vi vil ta imot hjelp- eller be om hjelp- når vi trenger det. Vi har valg hele tiden.

Gjennom hele livet.

Alle valg er absolutt ikke enkle å ta, men det er likevel et valg.. Og det kan gå bra… det kan gå bedre enn du frykter .

Det handler bare om å våge å ta dem..

 

 

Alle andre lever ikke mitt liv

Er det vanskelig å stå opp for seg selv ? Har du lett for å føle at du blir tråkka på av andre, og at dine meninger ikke har så mye å si ?

Jeg har lært at det eneste vi kan kontrollere, er oss selv.

Det er en vond følelse – det å føle at man ikke klarer å stå opp for seg selv, og gang på gang ender med å gjøre ting som man egentlig ikke ønsker eller vil.

Jeg har vært sånn. Og til tider så er jeg det enda, men jeg blir flinkere. Kanskje fordi jeg må det, fordi jeg har erfart hva det gjør med kroppen min. Både fysisk og psykisk. Og kanskje fordi jeg er blitt voksen. Litt fordi jeg har brukt terapi, og litt fordi jeg er blitt trygg nok til å vite at det jeg mener og står for, er faktisk det jeg mener og står for.

Jeg har ikke lenger det samme behovet for at alle andre skal like meg, eller være enig med meg. Ikke når det går på tvers av mine egne ønsker og behov, og tanker.

Jeg har ikke lenger behovet for at folk som ikke står meg nær, skal være fornøyd med meg. Det er utrolig hyggelig med tilbakemeldinger, og jeg er utrolig glad for dere alle som sender meg meldinger og historier og deler mange av deres innerste tanker med meg. Og jeg tror vel litt av det kommer av at jeg nå tør å være ærlig, og at jeg er meg selv. Og for at jeg er litt synlig, og setter ord på det mange tenker på.

Det er også mange tilbakemeldinger hvor folk vil fortelle meg at jeg ikke er bra nok, verken som person eller med legningen min, og skulle jeg tatt alle de på hjertet- så måttet jeg sluttet å engasjere meg, og slutte å blogge.

Det å stå opp for seg selv, øver jeg på hele tiden. Og det er ikke alltid jeg klarer det. Det er mange situasjoner jeg skulle ønske jeg våget å si fra at “dette er ikke greit”. Det er vanskelig men jeg blir samtidig litt bedre på det.

De gangene jeg klarer det, så gir det en utrolig god følelse. Nettopp fordi at da sier jeg på en måte i fra at det jeg mener , det teller også. Og at jeg sa står litt opp for meg selv. Jeg sier litt i fra til meg selv at den jeg er- er bra nok. Og jeg trenger å høre det- fra meg sjøl. Fra den personen jeg er sikker på at jeg er stuck med hele livet. Fordi jeg er bra nok, og jeg fortjener å ha det bra- på den måten som er best for meg, ikke for alle andre. For alle andre lever ikke mitt liv.

Det er det jeg som gjør.