Derfor er Pride viktig!

Jeg vet ikke om jeg skal begynne å snakke om Norge, eller om verden. For over hele verden ser vi nå hvor raskt rettigheter kan forsvinne. Rettighetene vi og mange før oss har kjempet lenge for å få, rives vekk fort, og skeive flere steder i verden opplever mange skritt tilbake. Dette går spesielt utover transpersoner, og skeive foreldre og skeive barn.

Det er så utrolig skummelt å se at rettigheter kan forsvinne så fort. I Florida nektes transpersoner hjelp, og foreldre til skeive barn kan miste barna sine om de oppsøker helsehjelp. I flere land er det forbudt å lære om LHBTIQ+ på skolen og brosjyrer med informasjon er ulovlig.

Derfor er Pride viktig!

For ikke å snakke om at i 64 land! er skeive kriminalisert og i 11 av disse landene kan man få dødsstraff. Dødsstraff for kjærlighet, og for å være seg selv. Det er grusomt! I Mai i år godkjente Ugandas president dødsstraff for homofile og ville innføre en av verdens strengeste lover mot homofile. Eller skal vi snakke om at likekjønnede foreldre nå fratas rettigheter til å være foreldre i Italia nå…

Men Norge er ikke sånn, tenker du kanskje.. Så det berører ikke oss. Men jo- det gjør det i aller høyeste grad. Hvis andre land som har gått fremover kan ta fra mennesker rettigheter, hvorfor kan ikke det samme skje i Norge? De siste årene har vi sett en stadig økning i hat og hets mot skeive, og en større andel mennesker som ønsker vi også skal ta vekk læren om mangfold i skolen. Uansett hvilke avisartikler som handler om Pride, så må kommentarfelt modereres og ofte stenges på grunn av hatytringer.

I fjor ble vi et mål på London, hvor flere ble skadd og to drept. Og tusenvis ble redde, og er redde enda. Tidligere i sommer ble vi et mål i Fredsmarsjen i Fredrikstad, hvor de angrep noe de trodde var et prideflagg. Daglig kan vi lese om regnbuesymbiler som tagges ned, og kommentarfelt som sier; Nok Pride nå.

Derfor er Pride viktig! 

Vi MÅ ikke tro at frihet kommer av seg selv. Vi MÅ ikke tro at rettigheter er kommet for å bli. Det skremmer vettet av meg når jeg ser hvordan verden rundt forandrer seg og hvor stort hatet er blitt i Norge. Når Halden Pride starter uka med at kommentarfelt stenges fordi det er for mye hatytringer.. Når en haug med foreldre går til innsamlingsaksjon for å få læren om lhbtoiq+ ut av skolen.  Når det er hverdagslig å bli utsatt for hets i media fordi man er den man er. Og ikke minst, når uvitenheten fortsatt er så stor at mange tror skeive lever helt frie liv i Norge.

Derfor er Pride viktig!

Trygghet er blitt helt essensielt i mange skeives liv, her i Norge. Her i Norge hvor vi liker å tro at vi aksepterer alle og har gode verdier og holdninger. Her i Norge som vi stadig hører ; Nå har dere vel nok rettigheter.. Her hvor vi blir bedt om å være litt mindre synlig. Her hvor mange mener Pride er blitt litt for mye nå, litt for mange dager- litt for mange farger.

Vi er blitt eksperter på å vite hvor vi drar, hvem vi har rundt oss, og sjekke trygghetsradaren inni oss. Og mange mange flere er trygge hjemme istedenfor å føle seg utrygge ute.

Derfor er Pride viktig!

Vi må ikke tro at det ikke kan gjelde en av oss. En av dine. Vi må ikke tro at det å være skeiv i Norge er så lett og greit at statistikken om selvmord og lav livskvalitet ikke gjelder her. For det gjør det- i høyeste grad! Og det kan være en av dine som lever skjult med hvem hen er, fordi du er en av de som syns det er nok Pride nå.

Vær en trygghet, og vis det! 

 

Når du vil være dronning for en dag

Vi er stort sett hjemme i ferien, med noen små utflukter innimellom- Og forrige uke ble det en spontantur til Thorskog slott i Uddevalla.

Har du lyst å ta en liten slottsferie i sommer, så anbefales dette på det sterkeste. Billigere enn mange hoteller og med helt fantastisk mat og overnatting.

Når du kommer inn her, så føler du deg så velkommen. Nydelige folk som jobber der, og gjør sitt for at du skal føle deg litt ekstra spesiell. Jeg og min kjære følte oss som dronninger, og vi følte oss så godt tatt i mot og velkomne.

Friske blomster overalt, og med en magisk atmosfære og historie i veggene.

Vi hadde to fantastiske dager her, hvor vi spilte golf i slottsparken, og spiste nydelig tre retters middag på kvelden.

Det her er ikke noe sponset innlegg, bare en liten reiseanbefaling om du vil ta en liten slottsferie i sommer:) Ros skal gies, når ros fortjenes:) Det her er en plass vi definitivt kommer til å besøke igjen.

 

Fortsatt god ferie <3