Julesvindel på Kid!

Vi har hørt om butikker som skrur opp prisene før de setter ting på salg, men tydeligere enn dette blir det ikke. Og selv om det er en lov som gjør det lovlig, så er det skikkelig uetisk og umoralsk! Kid reklamerer nå i desember med halv pris på en mengde varer og det trekker jo folk, også de som har lite med håp om at de kan få kjøpt det de trenger til en sum de klarer å hanskes med. For femti prosent er litt, og det gjør at mange tenker de kan klare å kjøpe julegave eller nødvendigheter man trenger som man ikke klarer på full pris! Vi har brukt Desember på å hjelpe lavinntektsfamilier, besteforeldre og enslige til jul og mange har bidratt. Derfor gjør det ekstra vondt å se butikker holde på sånn som det her- spesielt når vi ser hvor mange som sliter.

Men så går noen rundt på kid og skrur opp prisene før de setter det på salg. Det er SÅ UMORALSK og så kvalmt at jeg ikke har ord. Og ingenting annet enn lureri. Så mens julemagien er mange andre steder, så er Kid absolutt ikke med på dette.  La heller vær å skru ned prisene , så dere ikke lurer kunder- og vær heller ærlige om prisen.

I dag handla sønn min en gave og kom hjem og skulle pakke den inn, så ser vi at den orginale prisen under er noe helt annet enn det som er klistret over før den ble satt på salg. Slik så den ut.

Og sånn var den når vi tok den av.

Og når vi sjekka resten vi kjøpte der så var det akkurat det samme!

Følelsen vi sitter igjen med, er å være lurt. Og at KID tjener penger på å late som de selger noe til femti prosent selv om de ikke senker prisene så lavt som de reklamerer for. Vi har de tjue-50 kronene ekstra, men det er det ikke alle som har. Uansett er det lureri, og skikkelig dårlig gjort av en butikk som reklamerer med så gode tilbud i Desember!

Lurer på hva Kid har å svare til dette. Og er dette vanlig prosedyre i alle butikker?

 

Hvor nedverdigende er ikke det?

Denne helgen har vi kjørt ut mat, gaver , klær og ved til over 50 mennesker. Til enslige, studenter, besteforeldre og barnefamilier. Vi har jobbet 16 timer i døgnet nå, da omfanget av dette ble så mye større enn vi kunne forestilt oss.

Takket være Mobile Fredrikstad så har vi fått levert ut masse <3

Mange har donert klær og leker, og det er ekstremt mye bra. Samtidig har vi måtte kaste over 20 sekker med søppel, vi har funnet brukt undertøy, gaver som er pakket inn som viser seg å være godt brukt- og det er utrolig skuffende.

Når julehjelpen vår eskalerte, så snakket vi om å kunne skape en verdig jul for de vi hjelper.

Brukte klær og det de trenger er på siden av julegaver og julemat. Vi ønsket å gi et gavekort som rommer, som gjør en forskjell, hvor de kan kose seg ved sia det nødvendige.

Vi har hatt mennesker som sier de kan handle mat til “de fattige”, ved å ha de med på butikken. Hvor nedverdigende er ikke det? Vi har funnet lapper i gaveesker hvor det står beskjeder til barna om fattigdommen de lever i. Så enden på visa er at vi har måttet pakke opp det meste for å dobbeltkontrollere før vi sender det videre til de som skal ha det. Igjen, vi har fått veldig mye bra- det må ikke glemmes! Men det er skuffende å se hvilken ovenfra og ned holdning som finnes hos mange.

Menneskene vi har levert til i helga, har vist oss velferdsNorge på sitt verste. Folk som gruer seg i dagesvis før de møter oss, som skammer seg, som vi har måttet jobbe lenge med for i det hele tatt å få overlevert hjelpen. Vi har møtt mennesker som bor med en standard ingen skal måtte bo i. Folk som har grått i både fortvilelse, frykt og lettelse på en og samme gang.

Folk som er så takknemlig for så lite og som blir helt satt ut over gavekort på 1000 og 1500 kroner. Det gjør hele jobben verdt det.

Vi skulle gått til ferie på mandag, men det er vanskelig å stoppe når så mange henvendelser kommer hver eneste dag. Vi har ingen kriterier på sivilstand eller noe, bare at du trenger hjelp. Annet enn det så følger vi magefølelsen og vi skal overlevere matgavekort og gaver. Vi har selvfølgelig taushetsplikt og tar anonymiteten på fullt alvor. Og vi ønsker å skape en verdig og god jul for de vi hjelper. Ingen skal bli tråkket på for at de trenger hjelp- det kan skje hvem som helst av oss.

Vil du hjelpe de siste dagene nå, med mat til jul og nyttår eller en gave så er spleisen vår her. Vi setter stor pris på om du deler så flere kan få en verdig jul med skuldrene litt senket <3

Jul og nyttårs magi❤️ | Spleis fra SpareBank 1

Hva om jeg var kjendis?

“Når jula nærmer seg, er klumpen i magen stor og jeg sover dårlig. Jeg håper på et mirakel, selv om jeg vet at det ikke skjer. Jeg har ingenting å ta av, og sliter med de faste utgiftene ellers i året- så hvordan skal jeg da klare å skape en jul for ungene mine? Jeg er livredd for at ungene skal føle seg utenfor.”

Dette er et lite eksempel på meldingene vi får. Foreldre som gruer seg til jul, og som har gruet seg siden sommeren var over. For julen viser et stort klasseskille, hvor de som har lite blir minnet på det hver eneste time. Det skal være gevinster på fotball, en ting til kalenderen på skolen, en kake eller to på skoleavslutning. For ikke å snakke om mat til julen og gaver.

Du kan lese mer i Dagbladet her.

Vi har barnefamilier, enslige, besteforeldre og unge mennesker som kontakter oss. Og det er hjerteskjærende å lese at de ønsker seg nok dopapir , tennbriketter og ved. Vi har en mamma som ikke fyrer før ungene kommer hjem fra skolen- for å spare på veden. I dag har en donert fire sekker ved.

Jeg skulle ønske jeg var kjendis. Jeg skulle ønske jeg kunne nå ut til så mange at vi kunne hjelpe dem alle som tar kontakt. Jeg skulle ønske de kunne fått et matgavekort hver som holdt til både jul og nyttår, og at vi kunne bidratt til en lettelse hos flere.

Vi har solgt lodd på butikker, strikket og fått donert hjemmestrikk som selges på julemarked, og vi har en spleis. Men det er tøffe tider for mange, og mange skulle gjerne bidratt mer. Vi har samlet inn så mye varme klær til både babyer og bestemødre. Hele stua vår er nå i skrivende stund full med 40 sekker klær som skal leveres ut. Skulle vi være så heldig å få inn såpass at vi har overskudd så vil vi lage opplevelser for disse menneskene med gratis kinotur og bowling, eller andre gratis arrangement hele året <3

Jeg er ingen kjendis, men vi jobber på spreng for å gjøre det vi kan for de som tar kontakt. For ¨å nå ut til flest mulig. Og jeg håper dere vil dele sammen med oss. Spre ordet, og del- så gjør vi sammen noe for noen som trenger det så sårt.

Hjelp oss å skape julemagi | Spleis fra SpareBank 1

 

Det er lett å klare seg med lite, hvis man bare har nok! Og vi trenger ikke være kjendiser for å hjelpe, for alle kan gjøre litt- og sammen er vi så innmari mye sterkere. Følg oss gjerne på julehjelp2023 på fb.