I dag våkna jeg til en overraskelse

I dag våkna jeg opp til en del gratulasjonsmeldinger, og jeg skjønte ingenting. Jeg er nominert til årets navn i Fredrikstad. Helt sjukt egentlig, og min aller første tanke var at dette var flaut. Samtidig er det selvfølgelig stas og koselig, og det handler om at jeg har satt skeive i Fredrikstad litt på kartet.

Jeg har vært offentlig om meg selv, fordi jeg trengte  noen å google når jeg kom ut som meg selv. Jeg er brennende engasjert i dette temaet,i det å være seg selv- og det er derfor jeg jobber for det. Jeg har kjent på fordommer og frykt for å være den jeg er, og jeg leser deres historier. Mange tøffe og såre historier som beskriver hverdagen til mange skeive i Norge i dag.

Jeg brenner for mangfold, og mangfold handler ikke bare om skeive. Mangfold handler om oss alle- og det er hele kjernen. Mangfoldet er deg og meg, og vi bør kunne klare å akseptere hverandre tross ulikheter. Ulikhetene til mennesker, det er det som gjør oss unike- er det ikke?

Vi må lære oss å akseptere og tolerere også det vi ikke kan forstå. 

Flere sier stadig- det er nok prat om skeive nå. Vi normale blir lei! Og nettopp dette er en del av årsaken til at vi må fortsette kampen hver eneste dag. Til vi er likestilte- som mennesker med følelser alle sammen.

Det er så enkelt, men likevel virker det så vanskelig.

Og jeg mener at alle kan gjøre noe. Alle kan gjøre noe for hverandre for at verden skal bli et bittelitt bedre sted å være. Alle kan gjøre noe for noen. Og noen… kan være en av dine. La de rundt deg føle at de er bra nok- som de er. Uansett legning.

Kjempekoselig å bli nominert, og det er fint at skeive får en stemme og ikke minst, at vi nå får en møteplass i Fredrikstad<3 Det er jeg glad for, og stolt av. Så håper jeg at mitt engasjement kan bidra til at noen andre følger sitt også.