Følger du dine drømmer, eller andres drømmer for deg ?

Før, så gjorde jeg det alle andre forventet av meg hele tiden. Eller det jeg trodde alle andre forventet av meg. Mye av det var nok i mitt eget hode. Men jeg ville gjerne være likt, og jeg ville gjerne være tilstede for alle. Jeg kunne gjort det meste for alle andre, men lite for meg selv. Jeg var ekstremt dårlig på å tenke på meg selv, og gjøre det jeg selv ville gjøre.

Det gjorde det nok også ekstra vanskelig å stå fram som lesbisk, som voksen. Jeg følte jeg brøt med alle forventningene rundt meg, og at jeg valgte meg selv. Jeg valgte meg selv, og det var jo selvfølgelig ikke noe negativt- selv om jeg følte det da. For når jeg valgte meg selv, så valgte jeg også å være meg for alle andre. Og de menneskene som er mine nære, de setter pris på at jeg er den jeg er.

Jeg har møtt på mange ulike personer opp gjennom, og mange som har følt for å fortelle meg hva som skal til for at også jeg kommer opp og fram. Mennesker som jeg gjerne ville skulle være fornøyd med meg. Jeg har ofte hørt at jeg er litt for mye, blir litt for glad, bør ikke glede meg altfor mye.. Men det har jeg slutta å høre på. For det… det er meg det.

For oppi alle tankene på alle andre, så glemte jeg litt at jeg også skal være fornøyd med meg selv. Og at det viktigste er at jeg følger min egen drøm, og ikke alle andre sin.

Det tok sin tid å finne ut av det, men sånn er det vel med livet. Det tar tid å finne ut av seg selv.

Nå gjør jeg det jeg har ønska i mange år, og jeg er meg selv. Om noen har et problem med det, så er det deres problem og ikke mitt. Jeg øver meg stadig på å være den jeg er, med alle mine kvaliteter.

Ta deg tid, til å bli litt kjent med deg selv- og hør litt på hva som er dine drømmer. Ikke hva som er andres drømmer for deg .. Kanskje det er verdt å ta sjansen 😉

Også er det kanskje bedre å angre på noe man har gjort, enn å angre på noe man ikke våget å gjøre..

 

 

.

Ut av komfortsonen

Det er det ikke tvil om.. Jeg trives aller best hjemme, selv om helgen har vært utrolig fin på alle måter.

Jeg har kjørt på e18, og på steder jeg aldri har vært før. Jeg har kjørt gjennom Tvedestrands trange gater og sentrum av Grimstad. Det er noe jeg er stolt av, siden jeg aldri helt har likt å kjøre på steder jeg ikke er kjent. Så grensene pushes stadig, og det hjalp helt klart med en utrolig god lånebil fra Mobile Fredrikstad.

Jeg har pusha mye grenser det siste året, og jeg tror det er litt viktig å komme ut av komfortsonen litt også. Det har jeg gjort denne helga. 1

Og ekstra stas er det å komme hjem til å se at alle blomstene og urtene spirer og gror.

Her er det bare å gå i gang med litt rydding, og klyping av tomatplanter.

Bilen skal leveres, og dagen skal brukes på å gå igjennom intervju, og å rydde litt. For uansett hvor lite jeg føler jeg tar med meg på tur- så er det mye å rydde når jeg kommer hjem. Jeg er elendig på å pakke , det får jeg bevis på gang på gang.

Surrete og distre, alltid tidlig ute og pakker alt for mye.. men snill er jeg 😉 Og jeg har et vist system i rotet mitt, og det holder det for min del 😉

Tenker at en queen også har sine issues 😉 Men ikke verre enn at jeg lever fint med det. Og det er jo det viktigste, og det jeg snakker mye om. Å trives med seg selv..

 

Jeg håper du også trives med deg selv, og at i dag blir en bra dag 🙂 Kanskje i dag er dagen hvor du skal gjøre noe du har utsatt lenge ? Prøv:)

Enten så går det bra, eller så går det over 😉

Det handler om å våge å stille spørsmål

For en helg, og for en dag:) Så utrolig takknemlig for at Esben Esther ville ta meg i mot, og møtet svarte til alle forventninger.

Jeg sitter igjen med mye ny kunnskap, og litt den følelsen av at det er så lite som skal til for å inkludere alle, men vi er fryktelig dårlig på å gjøre det.

Helsevesenet har an lang vei å gå, og jeg blir litt provosert over at det skal være så tabu å være annerledes. For det handler bare om å akseptere hverandre, og å være nysgjerrig nok til å lære og å ha et litt åpent sinn.

Det kan ikke være sånn at bare de som er i a4 boksen skal få alt de trenger. Det kan ikke være sånn at vi ikke spør om det vi er nysgjerrige på, eller som kan forandre hele livskvaliteten til den det gjelder. Det kan ikke være sånn at vi ikke kan snakke om ting vi ikke forstår.

Jeg kommer til å skrive mer om dette etter hvert, men nå måtte jeg bare innom for å dele- og for å fortelle litt hvilke tanker det satte i gang hos meg. Forhåpentligvis hos deg også.

Det handler om å sette fokus på hva som er viktig for hver enkelt person. Det handler om å se mennesker som de er, og akseptere hverandre. Det handler om livskvalitet, også når man er avhengig av andre…

Egentlig så er det ikke verre enn det…

 

Hvis man virkelig vil noe..

Stille morgenstund før turen i dag går til Grimstad. Noe av det beste jeg vet er en rolig morgen. Og spesielt på sommeren hvor det bare å sette seg ut med kaffen.

Ikke noe verst sted å våkne på det her;)

I dag skal vi hjem igjen, men først så blir det en spennende dag som jeg lover å skrive mer om i morra. Ferien blir med en del jobbing i år, og jeg forbereder høsten for alt det er verdt. Og det er jo en helt annen glede når jeg nå får jobbe med noe jeg virkelig brenner for.

Flagget er med, og jeg skal er så synlig jeg kan nedover sørlandskysten;) Hjelper på med den bilen her- som virkelig har gjort turen til en stor glede. Takket være de enestående gutta på Mobile Fredrikstad, ble turen en helt annen opplevelse enn jeg i utgangspunktet hadde trodd. Jeg har kosa meg så vanvittig bak rattet med Opel Granland X.

Det er sommer, det er jobbing og det er møter med fantastiske folk som jeg gleder meg enormt til å treffe. 2021 asså:) Det er året til frøken Hansen, og det er året som jeg skal våge å gå all inn i det jeg vil gjøre framover.

For jeg tror at hvis man virkelig vil noe, og jobber for det- så kan drømmene som før var uoppnåelig- bli oppnåelig.

Mandag, ny uke- nye muligheter. Ha en fantastisk uke alle sammen.

Vær din egen queen.

Hvor ofte lar du deg påvirke av hva andre mener om deg ? Hvor ofte har du latt være å bruke noen klær flere ganger fordi noen har sagt det ikke er kledelig ?

Hvor ofte lar du andres meninger om deg påvirke hvordan du ser ut, og hvordan du er ?

Vi lar oss alle påvirke av andre mennesker, og noens meninger betyr mer enn andre. Men jeg tror vi søker mer andres bekreftelse om vi er usikre med oss selv. Jeg tror vi da er mer avhengig av andres bekreftelse for å føle oss bra.

Så mange mennesker har så mange meninger, og hva dem tror og mener- bør ikke være det samme som du mener. Og det er jo også helt greit. For du er deg, og du kan ikke være noen annen.

Du kan være din egen queen, eller king- når som helst. Til og med på en sliten søndag.

Og du kan syns bra om deg selv. Du har lov å like hvem du er, og å være stolt av deg selv. Du trenger ikke å kle deg eller se ut på en noen spesiell måte for andre, det viktigste er at du er fornøyd med deg selv. Det holder i massevis. Vær din egen superhelt, og hei litt på deg selv.

Øv deg litt. Si takk, når noen kommer med gode ord- og ta det til deg. Se deg i speilet og fortell deg selv at du er bra. Vær stolt av alt det bra du har.

For vi kommer alltid til å treffe folk som ikke er enig med oss eller våre synspunkt. Vi kommer alltid til å treffe mennesker som vil fortelle deg at den du er , ikke er bra nok. Og da er det kanskje noe med å ha den lille tryggheten i seg selv, at du er bra nok.

Hei på deg selv, og vær glad i den du er.

Jeg heier på deg .

 

 

Sunday mood

Noen dager er bedre enn andre.

Når vi ble bedt på 70 og 80 talls feiring, så var det bare å trå til- og jeg kjente aerobicen fra 80 tallet bare tvinga seg fram. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er glad i farger fra før av, så dette var bare helt i min gate 😉 Og det handler vel kanskje om å ikke ta seg sjøl så høytidelig, og det vil jeg jo si vi klarer 😉

Fra yngste på 17 til eldste på 87:)

I dag er det å nyte sola , og ha en litt roligere dag her nede i Tvedestrand.

Det er Sunday mood på mor og datter 🙂 Og vi nyter en lang og slapp morgen.

Jeg er verken reklame eller propaganda

Det er mye fokus på Pride om dagen, og jeg ser flere ( inkludert Åge Hareide), si at det blir for mye propaganda og reklame.

Jeg forstår at det kan virke mye for noen. Hvis kunnskapen ikke er der, og hvis man ikke selv har kjent på følelsen av å stå litt utenfor samfunnet- så forstår jeg det. I kommentarfelt som omhandler pride, så er det en god del hvite, sinte norske menn og damer,  som føler at de er i mindretall, og lurer på når verden skal gå i tog for dem.

Og jeg lurer jo på om det er for å skape dritt i kommentarfelt, eller om de virkelig mener det?

Poenget mitt er at denne saken hvor Hareide har uttalt at støtte til Pride, ikke har en plass i fotballen, og at ingen bryr seg om du er svart eller hvit, homofil eller lesbisk i fotballen, det viser litt den manglende kunnskapen. Det viser at selv om Hareide selv ikke har opplevd det, så tror han ikke det skjer. Og det er  mange som opplever det. Overalt! På idrettsarenaer, i hverdagen, på jobb  osv… Det er mange som blir diskriminert på grunn av legningen sin, blir trakassert og hetset.

Jeg jobber ikke med det her for å reklamere for å være lesbisk. Jeg jobber med det her, ene og alene for at folk skal være seg selv. Det jeg driver med er ingen propaganda for å være skeiv eller for Pride. Det handler om at folk er folk, og at man er født sånn. Det er også det Pride handler om. Og pride er min rygg. De støtter og står bak, og viser meg at jeg er bra nok som jeg er. Og det er viktig det !

Hvis homofili var et valg, så tror jeg de aller fleste hadde valgt det bort. For å være annerledes, og ha følelser som ikke majoriteten har- det er en kamp i seg selv- med seg selv. Og det at noen feier det bort som politikk, gjør det ikke lettere å være seg selv.

Jeg er  verken politikk eller reklame. Jeg er meg, med ekte følelser.

DERFOR er PRIDE viktig! DERFOR er det viktig at fotballen, og andre idretter viser at de støtter. For vi som har en annen legning, vi spiller også fotball og klarinett. Vi gjør det samme som alle andre, den eneste forskjellen er at vi elsker noen av samme kjønn.

Det bør ikke være noen stor greie, men dessverre så er det fortsatt en stor greie for veldig mange fortsatt. Det viser bare innboksen min…

 

 

Derfor er Pride så viktig !

Følge drømmen er skummelt, men det kan gå bra

Da er jeg klar for tur 🙂

I dag har jeg hentet lånebil hos de fantastiske folka på Mobile Fredrikstad, og jeg kunne ikke kosa meg mer. For en bil å kjøre:) Den jeg skal få bruke på tur i helga, og for en komfort og glede å kjøre.

Prideflagget er pakket og det skal bli en morsom helg, som avsluttes med en prat med Esben Esther Pirelli Benestad.

Føler meg så utrolig heldig, og litt stolt som nå har har mer og mer mulighet til å jobbe med det jeg virkelig brenner for, og engasjerer meg i. Og at jeg har så utrolig bra folk som heier og støtter, det er jeg så takknemlig for.

Det er noe med at når en dør lukkes, så åpnes ofte en ny. Og kanskje den nye døren er det du har drømt om ? Det vet man jo egentlig ikke før man har prøvd.. Men det er en skummel sjanse å ta, det vet jeg alt om.

Følge drømmen sin er skummelt, men det kan gå bra- og det kan funke 😉

God helg alle sammen <3

 

 

 

 

Har du husket blomster under puta ;)?

St hans natten.. En av årets lyseste netter.

Det er litt disig, men helt stille- og helt magisk å rusle litt i hagen sånn tidlig på natten. Strengt tatt er det den 24 nå, men så har jeg også lært at det er den riktige St.hans dagen. Men fordi få hadde tid og råd til ferie før, så ble den alltid feiret den 23.

Jeg har alltid hatt sansen for Sverige, og skulle vel ønske vi hadde en feiring av St.hans her i Norge, som dem har i Sverige. Som midtsommaraften. Bare navnet er romantisk.. Og et år så vil jeg feire midtsommer som dem gjør i Sverige 🙂

I natt kan alle ugifte legge blomster under puta, og se hvem som blir den utkårede. Hvem som dukker opp i drømmene. Det er jo en herlig tanke.

Stien til naboen er oppe, eller flystripa som vi kaller den. For sommeren er ikke lenge like lys, og da kan det være fint å få litt hjelp hjem på sene sommerkvelder 😉

Så en liten tur innom på St.hans natta, for å minne deg på å nyte sommerkveldene, og å legge blomster under puta 😉

For noen år siden så hadde jeg ikke trodd at jeg ville dele det her

Jeg har jo en liten hang up på skrivebøker, og har spart på mange som jeg har brukt opp igjennom. Noen ganger så går jeg igjennom og titter litt, og i dag kom jeg inn på noen spesielle sider. Det var litt rart og litt trist å lese, og jeg husker det så innmari godt. Jeg hadde ingen dato, men det er en del år siden nå.

Jeg var en som helst ikke ville være så synlig, som gjemte meg på bilder, og som var den morsomme- den som ikke tok alt så høytidelig. Jeg ville ikke at noen skulle se igjennom den maska jeg hadde.

Det diktet her skrev jeg en kveld for flere år siden..

Jeg skulle så gjerne våget å si, 

alt jeg ønsker å gjøre, alt jeg kan gi. 

Jeg har ikke troa, sånn helt på meg selv.

Og jeg lurer på om jeg noen gang våger, likevel. 

Jeg er litt i bur, uten vegger og lås.

En mur som ikke synes for noen av oss. 

Jeg kjenner den bare, den er der så sterk,

bygd opp av det sterkeste byggverk.

Og langt inni muren, et lite sted der

så finnes den jeg egentlig er. 

Jeg vet ikke når jeg rekker helt inn,

til det innerste som er mitt egentlige sinn. 

Jeg vet ikke om jeg våger og klarer,

og mens jeg funderer på det, så forsvinner alle dager. 

Jeg skulle så ønske jeg våget litt mer,

Jeg vil være mer enn den du ser. 

Meg selv, vil det holde for alle mine?

Og vil jeg da fortsatt være en av dine.…?

Det var så ærlig, og jeg leser både tristhet og frykt, samt en lengsel i det her. En drøm å være meg selv, men en redsel for hvordan alle andre skulle takle det. Jeg var så alene med dem tankene, og delte dem ikke med noen.

Når jeg ser tilbake, og spesielt på de siste åra- så skjønner jeg nå hvor langt jeg har kommet. Hvor langt jeg har kommet i meg sjøl, og den tryggheten jeg har funnet. Hvor mye Hege da, og Hege nå- skiller seg fra hverandre. Jeg er fortsatt meg, men jeg er helt meg. Og jeg våger å være synlig.

Jeg våger å være meg.

Jeg hadde vel aldri trodd den gangen jeg skrev det her, at dette var noe jeg kom til å dele. Attpåtil offentlig, for hvem som helst å lese- men det gjør jeg.

Og jeg gjør det fordi jeg vet at noen av dere som leser bloggen min, kjenner dere veldig godt igjen. Med å dele det, så håper jeg dere kan se at selv om dere ikke våger i dag- så kan det forandre seg. Jeg håper dere kan se at livet skjer, og plutselig så er den dagen der. Jeg håper dere kan se at det kan gå så bra:) Så mye bedre enn dere tror.. <3

For jeg vet hvordan dere har det.. Og jeg heier på dere. Mye av frykten skaper vi nok selv, og noe skapes gjennom fordommer som fortsatt finnes i samfunnet. Det er fortsatt et skap å komme ut av, og det gjør det vanskelig for mange.

Når storebror i huset her fant seg kjæreste, så spurte lillebror; Er det gutt eller jente? Og sånn håper jeg det vil bli for alle etter hvert.

Ingen skap å komme ut av, bare vanlige spørsmål <3