Det er godt å være voksen

En koselig bursdagshelg er over, hvor alle var samlet ute igjen. Utrolig godt å ha alle her samtidig, og jeg føler meg absolutt ikke noe eldre selv om jeg har en 25 åring. Tror vel egentlig aldri jeg kommer til å føle meg som alderen tilsier.

Når det er sagt, så syns jeg 40 åra ikke er så aller verst. Det er godt å bli voksen.

På mange områder er det godt å være voksen,  men jeg tror det er aller viktigst i forhold til å kunne være seg selv, og samtidig være trygg i seg selv.

Jeg tror jo vi alle bruker noen år på å være komfortable og trygge på hvem vi er. Det krever kanskje noen år på baken med å ikke bry seg så mye om hva alle andre sier hele tiden. For ingen av oss klarer å gjøre alle til lags uansett, og det bør vel heller ikke være noe mål.

Målet bør vel kanskje aller mest dreie seg om å være fornøyd med seg selv. Være glad i seg selv, og å like seg selv. For det vil alltid finnes mennesker som ikke forstår deg, som ikke er enig med dine verdier,  og som vil ha noe å si om hvem du er. For sånn er verden blitt. Det er mange som har mye å si om mange.

Livet blir så mye deiligere om man liker seg selv, og er fornøyd med den man er.

Jeg skulle jo ønske jeg hadde hatt den evnen som ung, men det er kanskje sånn at det kommer med tiden? Det kommer med erfaringer som gjør at man setter mer pris på seg selv etter hvert?

Det kommer med mestring, og det kommer med relasjoner som gjør at man blir mer og mer kjent med seg selv etter årene går.

Det å gi litt blanke i hva andre mener- det tror jeg er godt for dem fleste. For ingen andre er meg- og jeg er ingen andre heller 😉

Og det holder det.

Ha en fin uke alle fine følgere <3 Takk for alle bilder som har kommet på melding, og på Instagram. De legges ut fortløpende.

Instagram; Hegeslillerom 

Hvorfor blir du så sint ?

God morgen, og god søndag:)

I går var det en hel dag uten blogginnlegg, og sånn er det innimellom. For livet bak tastaturet skjer også.

Jeg våkner med kaffen ute etter det ble en litt sen kveld med gode naboer i går kveld. Hvor heldig er ikke jeg som bare kan ta sånn på sparket, hvor dem plutselig kommer med vin . Så deilig å nyte disse sommerkveldene som er her nå.

Med nye parasollen på plass, så er det nesten sydenstemning her .

I går så hørte jeg om en bekjent som hadde et veldig behov for å påpeke at homofili ikke er normalt, og at dem i allefall ikke burde ha barn. Og som sa at det var ingenting som gjorde han mer sint.

Og det har jeg tenkt litt på i dag tidlig.

I meldingsboksen min så ligger det en melding fra en ganske sint mann, som stadig sender meldinger. Han sender melding ene og alene for å fortelle hvilken synd jeg lever i, at jeg vil komme til helvete etc. Jeg begynner å bli vant med meldingene hans, og overser dem.

MEN… det som er skremmende, er at slike holdninger- de er det mange som har. Det er mange sinte menn og damer, som føler for å si at jeg lever en synd.

Jeg lever en synd for å elske noen. Det henger ikke på grep for meg og mine følelser.

Og jeg lurer så på hvorfor det kan plage andre så mye ? Hva er det som gjør at andre mennesker blir så sint over hvem jeg er? Jeg forstår det virkelig ikke. Jeg skjønner virkelig ikke at det kan bety så mye for andre mennesker at jeg elsker en av samme kjønn. Det er jo ingenting som påvirker andre mennesker.

Jeg er bare meg.

Og det holder det 🙂

Så søndagens tips til alle som føler de må spy ut alt de har på hjertet til enhver tid; Noen ganger kan det være fint å åpne sinnet litt. Det kan være greit å feie for sin egen dør, og bare akseptere folk litt. For du kan ikke kontrollere mer enn deg selv, så sørg for at du er grei og at du har det bra. Og la andre mennesker få være den de er.

Så mye lettere livet hadde vært for mange, om man bare lot vær å hate innimellom. Aksepter at vi er forskjellig, for den jeg er- det får ikke du forandra uansett hvor mange trusler du kommer med.

God søndag alle sammen:)

#Instagram; Hegeslillerom

 

Når man ikke føler seg stort eldre enn barna :P

I dag er eldstemann min 25 år, og det er helt sprøtt å tenke på. Svigersønn er 30 og det er omtrent sånn jeg føler meg 😛

Jeg var så ung, da jeg ble gravid for første gang.. 17 år gammel ble jeg mamma for første gang. Når jeg ser mine barn i dag, så er det rart å tenke på at jeg var mamma som 17 åring… Men jeg ble jo litt mer voksen på et vis, ganske fort.

Det føles som en mannsalder siden..

Og det er det jo nesten. Det er vel bare hodet mitt som ikke følger egentlig med på alderen min 😉

Jeg fikk et spørsmål i dag om hvem som inspirerer meg, og det er jo flere. Men mest av alt så er det ungene mine som inspirerer meg. Jeg er så utrolig stolt av dem fem gutta jeg har, og som er livet på sitt aller beste <3

Dem inspirerer meg til å være mitt beste ( selv om det selvfølgelig ryker noen ganger :P)

Dem gjør at jeg vil vise at vi kan, at vi får til og at vi er verdt det. Det jeg håper de lærer aller mest, er å ta vare på seg selv og andre, og være fornøyd med den de er. At dem er bra nok.

Dem lever livet, får til det de vil- og  har en humor og en omsorg for andre som jeg blir rørt av.

Og tenk at en av dem er hele 25 år i dag..

Det har vært et rart år hvor vi har sett hverandre lite, men i helga skal vi feire 🙂 Med sol og kaker og mat.

Hurra for eldstegutten i dag:) Og leser du det mor di skriver, så er jeg ufattelig stolt av deg <3 Og gleder meg til sommer, og klemmer <3

 

 

Gratis lykke

Da er kvelden kommet og jeg storkoser meg 🙂

Paviljongen er oppe, og jeg elsker det.

Helt gratis- hentet av noen som ga bort på finn.no. Fikk til og med plass i bilen, og samtidig en liten tur oppom verdens beste gartner;) Hagemøblene er også fått på finn.

Jeg syns finn er helt genialt. Isteden for bruk og kast, så kan ting brukes om igjen.

Nå er det bare å flytte ut. Og her blir det mange sene kvelder 🙂

Godt å puste ut her etter en lang og fin dag.

Pompel og Pilt 1 og 2 har satt opp- noe er feil vei- og noe må fikses senere. Men det ble tak, og det ble en solid og fin uteplass. Og frøken Hansen er glad.

Nyt fine sommerdager der du er <3 Og lag deg bra dager. Og trenger du noe nytt, så er det bare å sveipe innom finn.no 😉

Jenter kan det jenter vil

Jeg elsker jo finn.no, og de fleste av både inne og utemøbler har jeg funnet på finn. I går så skrev jeg jo at det eneste jeg mangla på uteplassen nå, var tak- og i dag fikk jeg en paviljong med tak og vegger- så nå er planen satt for resten av dagen:)

Vi kjører av gårde i Hondaen og henter paviljongen i god tro om at vi får alt inni bruksbilen min 😉 Skal ikke stå på optimismen i alle fall.

Nå gleder jeg meg vilt til å pynte med solcelle lys og blomster, og det å kunne sitte ute også når det regner. Det skal bli utrolig deilig. Den forrige paviljongen min knela etter vinterens snøfall, og det er så tomt og nakent uten.

Så ett før bilde er vel viktig nå, med alt av livets rot som følger med her 😉

Vi lever jo her, så å holde det strøkent for å ta bilder- det funker dårlig. Og det gidder jeg ikke stresse med heller. Thats life, tenker jeg.

Wish me luck, så kommer det ett etter bilde- forhåpentligvis i dag 😉

Jenter kan det jenter vil 🙂

Vi kan velge bra folk

Hva skjer når du hele tiden hører du ikke er bra nok ?

Når noen til stadighet påpeker vekta di, kanskje ikke med ord engang, men ved hint om mat og trening, og ting som ; det er nok mat på deg nå vel ?

Når noen forteller deg at det du prøver å få til, aldri vil komme til å skje?

Når noen forteller deg at følelsene dine ikke er normale, ikke riktige.. Når noen prøver å plukke deg fra hverandre til noe annet enn hvem du er.

Hva skjer med mennesker da?

Når du hører noe mange nok ganger, så fester det seg. Og selv om du kanskje egentlig vet innerst inne at de ikke har rett, så sår det en tvil hos deg likevel. Fordi vi har jo alle våre såre punkt, og absolutt ingen setter vel noe pris på,  å bli fortalt at den man er, ikke duger.

Og det kan være så smått, det kan være så umerkelig. Det kan være ting  andre som er rundt ikke forstår, men du forstår det- fordi du vet meningen bak. Det gjør deg usikker, og det får deg til å tvile på deg selv.

Sånne folk, sånne mennesker som hele tiden skal rette på deg, fikse på deg, fortelle deg hvor mye som bør forandres ved deg- de er ikke verdt deg!

Vi kan velge våre folk. Vi kan velge våre nærmeste, og vi kan velge de som er  bra. Det kan vi velge fordi ingen av oss er noe mindre enn andre. Vi er verdt like mye, og vi er verdt å ha det bra. Ordentlig bra.

Så om du har noen sånne mennesker rundt deg, så utvid kretsen din litt. For det er så mye bra folk. Så innmari mange bra folk. Og de folka- de vil være glad i deg akkurat som du er, og de vil glede seg over at du er glad.

Vær deg selv- det er bra nok.

Endelig..

Kom sola 🙂

Det gleder frøken Hansen sitt hjerte stort. Her skal det være bursdag i helga, for eldste gutten blir 25 år- og det er jo helt utrolig å tenke på. Uteplassen er gjort klar på morran, og alle blomstene er tatt ut fra drivhuset.

Kan jo ikke annet enn å bli glad 🙂 Etter flere dager med regn nå, så var det så deilig å ta ut ting igjen. Mangler bare tak her nå, så jeg hadde sluppet å løfta alle putene ut og inn hele tiden.

Jeg har et favorittgartneri, og der har jeg allerede vært noen ganger i år- og favoritten er de gule her. Så utrolig fine i skikkelig sommerfarger. Har du sett noe så fint ?

Mai asså… Og Juni… Det må være de ultimate favorittmånedene mine gjennom hele året. Det er nesten ikke mørkt, og det blomstrer og spirer i alle kroker.

Eneste som mangler nå, er en liten sjokolade til kaffen. ( og det har jeg jo…..-alltid)

Håper du også har sol, og en bra morgen:)

Hva om barnet ditt er homofil ?

Hvordan vil du ta det?

Vet ungene dine hvordan du hadde reagert? Er de trygge på at de kan være som de er hjemme? Har dere som er voksne tenkt på hvor utrolig viktig det er ? Snakkes det noe om det ?

Tenk deg hvor vanskelig det er for et barn ( og voksne forsåvidt), å være usikker på om man er nok for de rundt. Å være usikker på sin egen legning, og om han eller hun skal våge å fortelle det.

Tenk for en bør det er når man ikke våger å være ærlig, fordi man ikke vet hvordan de rundt vil reagere. Og så unødvendig bekymring.

Vi lager oss ofte verre tanker enn det som kanskje stemmer. Hvordan kan vi som foreldre trygge ungene på at dem er bra nok som dem er ? Uansett legning ?

Ta den praten med ungene dine. Fortell dem at du er der uansett. Og når de trenger litt hjelp til å komme inn på rett spor, eller få lufte tanker og følelser, så er du der.

Av alle de jeg har snakket med som ikke har våget å stå fram, så har de fleste snakket om en frykt og en redsel for reaksjonene til de rundt. Og det kjenner jeg meg jo godt igjen i.

Av alle de ungdommene jeg intervjuet for en stund siden, så var det altfor mange som ikke ville snakke om legning hjemme. Flere var veldig usikre på hvordan familien ville reagere hvis det skulle være sånn. Og det skremmer meg.

Kanskje dere tenker det .. At det vil gå helt fint om barnet deres kommer hjem og forteller at han eller hun er homofil. Men vet de hva du tenker? Har du sagt det? Rett ut?

” Du, vet du at mamma vil at du skal være deg selv? Uansett om du er heterofil, homofil eller lesbisk. Vet du at det mamma ønsker seg aller mest, er at du skal være lykkelig?”

For en ungdom som er full av hormoner og med en hjerne som prøver å ta inn alle inntrykk mens han går fra barn til ungdom til voksen, så er det ikke enkelt å vite. Det lages mange tanker i et ungt sinn, og noe som virker logisk for voksne , bør ikke virke så selvsagt og logisk for en ungdom.

Og tenker vi ikke alltid at det verste vil skje? Både små og store …

For de som er homofile eller lesbiske, så er det mye å ta inn. Det er mange tanker over tid som kommer for de fleste. Det er mye fordommer knyttet til å være “annerledes”, og det er som regel en lang og vanskelig prosess å gå igjennom.

Noe de fleste gjør helt alene før de er klar for å dele det med andre. Det gjelder også den nærmeste familien. Og som barn og ungdom er det ikke alltid lett å vite hva det er heller, bare en følelse av å være annerledes, og å ikke passe inn.

Det kan hende de vil ha den prosessen alene uansett, men tenk så viktig det er at de i bunnen vet hvordan familien vil ta det, og er trygge på det.

Så har du ikke sagt det ? … Gjør det. Ta den praten. La det ikke være tvil om at barnet ditt vil bli elsket ubetinget uansett.

Det kan gjøre livet enklere.. La dem få blomstre, akkurat som de er.

 

Instagram; Hegeslillerom

Jeg tok sjansen

Et av flere møter den uka her er ferdig, og jeg er over meg sjøl begeistra og stolt av hva jeg får til. For en onsdag det ble. Jeg begynner å få en heiagjeng, som tror på det jeg driver med- og jeg er så utrolig stolt over å få samarbeide med mennesker med samme verdier og holdninger som jeg har.

Jeg tok sjansen når jeg startet med det her for nesten to år siden, og med hard jobbing og engasjement så får jeg det til. Fordi jeg kan- og fordi jeg vil .

Verden begynner sakte, men sikkert å bli litt mer normal, og det åpner seg for foredrag igjen:) Og nå er det bare å kjøre på. Hardt arbeid lønner seg, men jeg tror jo også det er en fordel å brenne for noe. Og det gjør jeg jo.

Jeg er jo utrolig engasjert i at mennesker skal få være seg selv, jeg er opptatt av å synliggjøre fordommer- fordi man ikke kan gjøre noe med ting man ikke vet eksisterer. Derfor må det synliggjøres.

Jeg er opptatt av en gruppe som ofte blir glemt, nemlig skeive voksne og eldre- og all innsatsen jeg har gjort, begynner å spire mer og mer. Og det gjør at jeg smiler godt på en regnfull onsdag.

Det gir jo en absolutt en boost videre. Dette er jo noe jeg har gjort hele veien på frivillig basis, og at det blir satt litt pris på- er vanvittig godt.

Det handler om å ta litt sjanser. Gripe livet litt, for det er ingen andre som har ansvar for vår egen lykke. Og det er så mye bedre å angre på ting man tok sjansen på, istedenfor å lure på hvordan ting kunne vært- om man bare hadde våget.

Ta litt sjanser, det kan gå bedre enn du frykter 😉

Og ha en strålende onsdag alle fine folk.

Glem ikke utfordringen som ligger på Instagram denne uka. Legg ut et bilde du assosierer med mangfold og bruk #hegeslillerom.

Litt gira avslapning

Det skjer mye rundt meg om dagen, og jeg kjenner med hele kroppen at det er spennende tider. Og jeg gleder meg til å fortelle mer om det etter hvert, når planene går seg til litt mer. Å kunne jobbe med noe jeg brenner for er drømmen min, og jeg blir jo utrolig gira og får en boost når det skjer positive tilbakemeldinger.

Jeg kan vel bli litt overivrig til tider, men jeg tror det er det som holder meg gående. Og for å slappe av litt, så finnes det jo ikke noe bedre sted enn det her..

Epleblomstene, som forøvrig er noe av det fineste jeg vet- er snart i full blomst.

Hagen min begynner virkelig å ligne noe nå, og med god hjelp så er faktisk også hele blomsterbeddet snart klart 🙂 Kanskje det faktisk går an å lære seg litt grønne fingre 😛 Det går bedre for hvert år i allefall.

Superstolt, og her finner jeg min ro:) Min glede og min deilige havn å være hjemme i. Og her skal jeg gå å glede meg over våren og alt det positive som skjer rundt meg <3

Ikke glem å bli med på ukas utfordring. Legg ut et bilde du forbinder med mangfold på instagram, med hashtag #hegeslillerom. Jeg kommer til å dele alle bildene deres på mine sosiale medier:) Gleder meg masse til å se, og en med det beste bildet vil få en overraskelse i posten.