Livet er bra

En fin uke avsluttes med en fin søndag <3

Og årets første fisketur. Dårlig med napp, men det er vi vant med og teller veldig lite.

Det er bare så utrolig deilig å være ute, og å kjenne et snev av vår i lufta. Det er deilig å kjenne på at livet er godt, og det er deilig å bare ha det bra.

Det tror jeg vi alle trenger. Og bare kjenne på gledene som er rundt oss. Være takknemlig for fine folk, og ta vare på det som gir oss energi- som gjør oss bra. Som gjør livet bra !

En utrolig fin avslutning på Februar, og nå kan Mars bare komme 🙂

 

 

Visste du at mennesker ble tvangssterilisert i Norge fram til 2016?

Visste du at det foregikk tvangssterilisering av mennesker i Norge fram til 2016? 

I går hadde Norge en mulighet til å si “Unnskyld” til disse personene, og åpne for et erstatningsgrunnlag, men flertallet var i mot. De eneste partiene som stemte for, er SV, Rødt og MDG.

Her har staten i tidligere år, brukt makten sin til å bestemme hvem som er egna til å få barn, og i praksis krevd sterilisering for at mennesker med “feil juridisk kjønn” ikke skal kunne bli foreldre. For at en far ikke skal bli kalt mor. For at ikke noen skal bli ifølge staten ” feil type foreldre”.

Det fantes ingen medisinsk grunn for at disse menneskene skulle bli sterilisert.

Glemmes det at det er kjærligheten til barna som betyr mest ? Kjærligheten mellom mennesker ? Ikke om du blir kalt far eller mor.

Det kan diskuteres om unnskyldninger og erstatninger, men det aller viktigste, tror jeg, er at dette kommer fram. At folk vet det her, og hva som har skjedd. At transpersoner har måttet ha en psykisk diagnose, terapi som kan minne om konverteringsterapi,  og tvangssterilisering for å få være seg selv- helt fram til 2016!

Det er viktig for å lære av feil som er begått, og det er viktig i kampen for at man skal få være seg selv. Det er viktig for retten til å elske, og retten til å være seg selv.

Norge tar ikke noe standpunkt til konverteringsterapi, og de velger også å ikke komme med en unnskyldning til de som har opplevd overgrepene her.  Om det er riktig eller ikke- det kan diskuteres, men det er med på å skape en holdning. En holdning som det ikke er lett å få bukt med.

Vi skal være et inkluderende land, et land som tar vare på hverandre. Vi skulle være landet som bekjempa hat med kjærlighet og som skulle stå sammen, som mennesker.

Men er vi det? Det er bare tull at vi er et land som står sammen. For å være i den gruppen med mennesker som står sammen, så må du være sånn andre forventer. Du skal helst ikke være på utsiden av noe a4 boks. Ikke homofil eller lesbisk, og i allefall ikke trans.

Transpersoner har blitt behandlet på en svært umenneskelig måte i regi av staten. Svært mange har blitt behandlet på en måte som absolutt ikke er i tråd med menneskerettigheter. De har måttet ha en behandling som på mange måter er å anse som konverteringsterapi og de har blitt stemplet som psykisk syke og må ha blitt tvangssterilisert for å kunne endre juridisk kjønn og å være seg selv . ( Hentet fra Skeivungdom)

Det her, sammen med forbudet om konverteringsterapi som fortsatt ligger på vent, gjør noe med holdningene til mennesker. Det gjør noe med den kampen vi kjemper for at mennesker skal få være seg selv.

Det å bli tvangssterilisert for å være seg selv, det er ikke en liten ting. Det her er ikke en filleting. Og det må vites om blant folk.

For var du klar over at Norge tvangssteriliserte friske mennesker fram til 2016?

 

Legger med link fra SV, trykk her for å lese.

Og fra Aftenposten.

 

Da senkes skuldrene litt mot helga

Når sola bare gjør så at alt våkner til liv igjen.

Å våkne opp til en sånn dag, med sola som varmer- er helt utrolig deilig. Det er sånne dager som jeg virkelig tenker på hvor heldig jeg er.

I litt harde måneder så rent økonomisk, så fikk jeg i dag innvilget dagpenger- og jeg er offisielt på jakt etter en jobb som passer helsemessig. Det har vært en rar prosess, og det er både spennende og skummelt på en gang. Men jeg kan i allefall senke skuldrene litt, og slippe sosialstønad.

Det er absolutt ikke en dårlig start på helga. Og det får meg til å tenke litt over hvor mye bra jeg har. Hvor mye bra dager jeg har hatt i en periode som egentlig har vært kjempevanskelig og hvor jeg har bekymra meg utrolig mye. En tid hvor jeg har måtte høre på leger og spesialister, og kaste inn håndkle i et yrke jeg trivdes utrolig godt i. Med kollegaer jeg elska å jobbe sammen med.

I disse vanskelige månedene, så har jeg så bra folk rundt meg. Og det får meg til å kjenne på en enorm takknemlighet, og glede. Det setter litt ting i perspektiv da. Det er ikke det som koster som betyr mest her i livet. Ikke i det hele tatt faktisk.

Det som betyr aller mest, er de nære og gode relasjonene som gjør hele livet mitt.  Den klemmen og den samtalen om de nære og ekte tingene. De menneskene som gjør at jeg føler meg litt bedre, selv på de tyngste dagene. Og som jeg bare kan være meg selv med. DET ER LIVET.

Det går mot vår, verden våkner- jeg har nye og spennende tider i vente, og jeg har det bra nå også. Jeg skal ikke glemme de dagene her som har vært heller. For det er livet med alt det er verdt- og det har vist meg hvem og hva som er bra for meg <3

Dårlige dager vil alltid komme, for livet kommer ikke uten utfordringer. Ikke for noen av oss. Da er det viktigste å ta vare på de som gjør dagen bittelitt bedre, uansett. Ta vare på dem som tåler at du har dårlige dager også. Og dem du er deg selv sammen med.

Og ikke minst, nyt sola 🙂

Ha en fin helg alle sammen.

NEI ! Til homoterapi !

Norge må våge å si nei. Våge å si nei til homoterapi. Jeg har igjen sendt mail til regjeringen, og det er stand by. Det skjer ingenting, men det ligger på vent til høring fortsatt.

(stortinget.no 2019)

Jeg har fulgt med nøye på dette siden jeg oppdaget at dette var en form for terapi for noen år siden. Jeg trodde faktisk det ikke eksisterte så mye av det, men dessverre så tok jeg feil. Dette lever i beste velgående i Norge, med lovens velsignelse. Og det må det bli slutt på. 10 desember skulle dette opp i Stortinget men det er nok en gang satt på vent.

Homoterapi betyr helt enkelt at vi ikke er bra nok som vi er . Vi er ikke verdt det samme. Vi må fikses på før vi er likeverdige. Jeg sto fram som voksen og jeg er veldig glad for at jeg ikke støtte på noen sjelesørgere som skulle fortelle meg hvor feil dette var og at jeg skulle leve i Sølibat resten av livet. For usikker og redd som jeg var så vet jeg ikke om jeg da noen gang hadde våget å være meg selv.

Konverteringsterapi , homoterapi eller sjelesorg. Det virker som de alle mener det samme. At alle homofile skal hjelpes til å bli heterofile. Ved hjelp av bønn, eksorsisme og psykisk terror over tid hvor «offeret» kan bli straffet for å se på mennesker av samme kjønn. Og dette utøves helt ned til 10 års alder.

Jens Fredrik Brenne sier at «Gud ikke liker homofile» men jeg tror han drar med seg mange i det sitatet som ikke er enig med han. Kirken går i Pride og kirken vier likekjønnede. Jeg tror mange kristne blir fornærmet av å bli dratt med i hans standpunkt. Heldigvis.

(Hentet fra Brennes artikkel i verdidebatt.no)

Homofile som ønsker støtte til å leve som single?? Homofile ønsker å få være seg selv, som alle andre mennesker- og er det noe dere bør støtte, så er det det. Er det noe vi alle bør støtte, så er det verdien et menneske har- uansett legning. Og retten til å elske.

Norge kan ikke si ja til at dette skal være lovlig. Det er forbudt i så mange land så her må Norge ta til vettet også.  Norge er balleløse når det kommer til å ta standpunkt. Det må være lov å si at det ikke er lov å banke noen med bibelen for at de skal hjelpes til å bli heterofile.

HOMOFILI ER IKKE ET VALG!

Konverteringsterapi ( Homoterapi)  skremmer mennesker til å være inni skapet. Det skremmer unge mennesker ,og traumene de får påført med en sånn type «sjelesorg» kan ødelegge de for resten av livet. Jens Fredrik Brenne mener det er et valg , og det kan jeg ikke forstå at noen tror.

Hvis det er valg, hvorfor velger man så mye usikkerhet og lidelse for seg selv? Hvorfor skal man da velge alle de vanskelige følelsene ? Tror du , Brenne, at ikke alle vil føle seg godtatt og elsket ? Tror du ikke at det er og, som du sier, være normal de fleste da ville valgt ?

Fra Tilhelhet

Det anbefales å starte homoterapi i 17 års alderen. I den mest sårbare alderen velger dere å fortelle den ungdommen at han/hun ikke er bra nok. Det er en synd og det må fikses på. 17 åringen må fikses på og kan ikke verken føle eller tenke det de gjør.

Og man lurer på hvorfor Pride er viktig ??

Jeg håper alle de ungdommene der ute som er usikre på seg selv og hvem de er , ser oss som det går bra med. Som ser kjendisene som baner vei og stolte står fram og er åpne for hele verden. Som ser Morten Hegseth som fronter kampen mot homoterapi og ungdommen som jeg så inderlig håper tar kontakt med oss istedenfor å søke homoterapi.

Det er nemlig helt i orden å være deg selv. Du skal ikke gjemme deg og du skal ikke skamme deg . Du har verdi og du betyr mye.

Nå har SSB en ny forskningsrapport som viser at skeive har lavere livskvalitet, og mer psykiske plager enn heterofile. Vi får det svart på hvitt- gang på gang, at vi er så langt i fra der vi ønsker å være med inkludering i samfunnet vårt.

Det gjøres noe med ! Norge må si NEI til homoterapi, og det bør skje ganske snart. For det sitter unge mennesker der ute som blir banket med bibel for å bli heterofil. Som hver dag blir fortalt at de må endre seg, at de vil komme til helvete- og at den de er ikke er bra nok.

Det skjer mens alt annet er stengt, og støtten de kanskje vanligvis hadde hatt- er borte. Miljøet de kanskje har funnet en trøst og aksept i, er borte. Og vi som et land, sier at det de gjør, terapien de må ha for å være bra nok- vi sier at det er greit !

Og det er en STOR skam, og en stor feil av Norge å legge bakerst på prioriteringer…

Vi lager oss en lørdag på onsdag ;)

Det kan være lørdag på en onsdag og 😉

Hvem har sagt at det bare er i helga man kan kose litt ekstra ? For en som har jobba i årevis med turnus, så er det akkurat det samme om det er onsdag eller lørdag. Har man fri, så har man fri.

Først ble det en god tur i skogen med svigerdatter og hunder. Glatt og vått, men det er helt greit når det snart er Mars og det lukter vår rett foran nesa vår.

Heldigvis en hund som elsker tur uansett vær, og som ikke alltid vet om han er en gul eller sort labrador .

Mildgrader og halvveis sol er gull på en helt vanlig hverdag.

Jeg tror på hverdager. Jeg tror det er dem dagene som er aller viktigst i det store og hele, og det er dem vi har flest av.

Nå har både jeg og Charlie hoppet gjennom dusjen og vi venter på besøk. For selv om det er onsdag, så tar vi et glass rødt og pizza- fordi vi fortjener det 🙂 Og fordi vi har muligheten til å lage en helt vanlig onsdag bra også.

Lag deg en bra “lille lørdag” du og 😉

 

 

 

 

Det er ikke alle dyr som trenger å bli reddet

Jeg har en hund. Jeg har en labrador på 2 år, som heter Charlie. Han er en del av familien vår, og vi er utrolig glad i den rampete og kosete hunden vår. Jeg har også tre katter.

Før, med tidligere hunder, så har jeg vært aktiv på dyresider og hundeklubber- men det har jeg meldt meg litt ut av. Og jeg tenker innimellom at det ikke trengs noe dyrepoliti her i Norge, for det tar mange privatpersoner seg av. Det er et stygt miljø i mange ( selvfølgelig ikke alle ) hundeklubber, og dyregrupper generelt på nett.

Er det noen som kommer med et spørsmål, så hagler det inn med kommentarer som ikke er av den pene sorten, og så mange føler at de har rett til å kalle eier både det ene og det andre. Når jeg spurte om kastrering, så var det ikke måte på hvor mange som skulle fortelle meg hvor dårlig hundeeier jeg er, og at jeg burde satt meg inn i alt på forhånd. Og med spørsmål om jeg kastrerte ungene mine for dårlig oppførsel.

Jeg blir helt matt. Hunden min er ikke et barn. Han hadde medisinske årsaker til å bli kjemisk kastrert og har fått det mye bedre i etterkant. Men jeg tenker jo at jeg ikke spør på sånne grupper neste gang. Jeg skjønner ikke den dramaen som lages i kommentarfelt, og jeg skjønner ikke den menneskeliggjøringa av dyr.

Når katten min var savnet og jeg la ut etterlysning, så kom det til og med meldinger på innboksen om at jeg aldri skulle hatt katt 😛 Uten å vite noe som helst.

Folk skal redde rådyrkalver og tar de med hjem. Mater katter som de ikke aner noe om, fordi de automatisk tror de er savnet. Mange tror automatisk at andre er dårlige dyreeiere.

For å være en sann dyrevenn , det teller mye her i Norge. Det er alt som teller tror jeg. Men er det så dyrevennlig å menneskliggjøre dyra våre? Og er det så dyrevennlig å gjøre seg til hjelper for dyr som faktisk ikke trengs å bli reddet ? Som ikke er savnet i utgangspunktet?

Katten vår ble borte og til slutt påkjørt fordi noen tok henne inn og ga ho mat. Som automatisk tenkte at denne katten ikke hørte til noe sted, og det var knappe 300 meter her i fra.

Jeg leser med gru om den Teddy saken som florerer på nett nå, hvor hunden har bitt flere mennesker umotivert- store som små- og det samles inn 300 000 kroner til at hunden skal få leve . Hvis en hund biter umotivert flere ganger, så er det kanskje på tide å tenke at den hunden ikke har det bra ? Plakater med påskriften; “La Teddy få leve”-  de fleste gjør det uten å vite noe som helst om hva som ligger bak. Signerer og gir penger helt ukritisk. Uten å vite hva som ligger bak.

Ja jeg har hund, som jeg er så utrolig glad i, og som gjør dagene våre så bra. Og jeg har barn. Det ER faktisk en forskjell på dyr og barn, og de skal ikke behandles likt heller. Dyr fortjener å bli behandlet som det  de er.

De trenger ikke Gucci vesker eller Prada solbriller. Dem trenger å få gjøre det de skal i livet, og få lov til å være det dyret de er.  Og mange ganger er naturen brutal, men sånn er det. Nettopp fordi det er dyr.

Jeg la ut et innlegg i går om et katt som muligens er på villspor og som har vært her til og fra i noen uker, med et spørsmål om noen savnet den. Så mange mener jeg skal gi den katten mat, og ta den inn. Men hvordan i all verden skal den finne tilbake til eierne sine om jeg begynner å mate den ? Det skaper jo hjemløse katter det der. Det kom sinte meldinger om hvor slem jeg var som ikke ga en ukjent katt, mat. Katter kan fint streife mellom flere steder som gir dem mat, uten at eierne vet det. For sånn er livet som katt.

Dyr er ikke som mennesker, og de er ikke mennesker.

Vi skal være snille mot, og ta vare på dyrene våre. Men man skal ikke ta på seg en helterolle for å redde dyr som ikke trenger det….

Slutt å mat andre sine katter, og slutt å redd dyr som ikke er i nød !

Det skjer noe

Reklame |

Det ligger noe i lufta nå, og det kjennes at en endring er på vei.

Det er sol, snøen smelter i rekordfart og fuglene kvitrer. Den sola og den overgangen fra vinter til vår, er bare helt fantastisk. Det har vært en utrolig lang og tung vinter, og den sola som er her nå- er så etterlengta.

Det sildrer og smelter overalt, og det føles litt som en ny tid er på vei. Og kanskje det er det ?

Vi går mot en tid hvor vi kan være mer sammen igjen. Vi kan sitte ute og nyte sol og litt mer varme, og om ikke vi kan treffes inne- så kan vi i allefall treffes mer ute.

I dag ble det en liten stund i sola, og det frista nesten med en utepils 🙂 I stedet ble det påskeliljer og gåsunger.

Det lukter vår, og det kjennes på hele kroppen at det er på tide at den vinteren her er over.

<3Tirsdagsglede og hverdagsøyeblikk <3

Nå er planlegging av terrasse sesongen for fullt i gang, og det er moro å se på ideer til en fargerik uteplass også i år. Sjekk de fine putene her 🙂

 

Lolita//Lolita//Lolita//Lolita

I år planlegges det nytt tak, og en fargerik og koselig uteplass. Og jeg gleder meg.

Til vår, og til sommer og til alt våkner til liv igjen.

 

Lykke i bilder

Siden minsten i familien har bursdag, så måtte han jo settes stas på. Og siden det beste Charlie vet er å bade, så da ble det bading.

Is og kulde er ingen hindring for en labrador.

Sønn min på 16 er fotografen, og vil du følge han så er hjemmesiden hans PelleNilsen.com

Han fanger de hverdagsøyeblikka som jeg elsker .

Og er blitt vår faste fotograf.

Lykke på film 🙂

I går var vi hos eldstemann i Oslo, og i dag har jeg vært sammen med de to nest eldste, og jeg setter så utrolig stor pris på sånne hverdagsøyeblikk med ungene mine. Så stolt av dem fem fine hjertene mine som vokser til å bli fem så forskjellige mennesker, med hver sine interesser.

Og det imponerer meg at dem går for det de har lyst til.  Vi skulle nok alle hatt litt mer ungdom i oss. Litt mer uredd ungdom som våger å satse litt. Som våger å gjøre det vi har aller mest lyst til.

En bra 2 årsdag for Charlie klumpen vår, nå snorker han høyt etter både tur og bading, og fotoshoot;)

Både tobeint og firbeint har hatt en fin dag 🙂

Ingen dame bør ha en hannhund

“Ingen dame bør ha en hannhund”.

Det er en setning vi har hørt flere ganger de siste to årene, og som har provosert meg like mye hver gang. Innimellom, når Charlie har vært på sitt mest rampete- så har jeg tenkt” kanskje de har rett?” Når treninga ikke har gått som den skal, fordi verken han eller jeg har hodet med oss, så har det noen gang kommet en liten tvil. Klarer jeg det her ? Og er hannhund egentlig noe for en dame ?

For noe tull. Selvfølgelig er det det.

I dag er det to år siden lille store Charlie ble født, og han kom inn i livet mitt på et tidspunkt som det ikke var planlagt at jeg skulle få en hund igjen. Jeg var i startfasen av å planlegge en ny venn i familien, men der satt han så skjønn og vakker. En bollete liten pelsdott, størst i kullet og med de søteste ørene og det varmeste blikket.

Vi smelta momentant og samme kveld flyttet Charlie inn. Det var planlagt å få hund, ikke akkurat da, og ikke han. Men sånn ble det, og det tror jeg er noe av det beste jeg har gjort.

Det har vært to år hvor jeg har hatt mye prøvelser i livet, og Charlie er den som har fått meg ut. Som har lagt hodet i fanget mitt når det har vært for mye, og som har ommøblert stua når jeg har surra meg inn i mine egne tanker.

Han er den som har fått meg til å smile , selv om livet har føltes ganske kjipt til tider. Og ikke minst- fått meg med ut på tur daglig. Og han er til tider den som har fått meg så frustrert når stua har vært full av ødelagt garn, og ommøblering som bare en labradorvalp klarer.

Men at en dame ikke kan ha en hannhund, det er det dummeste jeg har hørt. Alt handler om trening, og trygghet og kjærlighet.

Hurra for Charlie klumpen som er to år i dag <3

Den snilleste og mest tålmodige, full av glede og rampestreker. Elsker alt som kan bades i, og rulles i. Om det er snø, is eller bæsj er ikke så nøye.

Så Gratulerer til Charlie, og gratulerer til oss- som har klart oss gjennom en prøvelse av en valpetid <3 Og til og med en hannhund 😉

 

 

Endelig <3

Når bestefar er fullvaksinert og endelig kan få en lang og god klem.

Så utrolig godt å klemme skikkelig og lenge <3

Tenk at en klem kunne bli så verdifull.

Tenk at vi en lang periode ikke skulle få klemme de vi er glad i. Hadde noen fortalt oss det for noen år siden, så hadde jeg sikkert ikke trodd på det.

At vi ikke skulle håndhilse, eller klemme hverandre. At vi til enhver tid skulle holde en meter avstand, og at det skulle bli restriksjoner på hvem og hvor mange vi skulle treffe.

Det har vært et kjemperart år, og vi er ikke over det enda. Kanskje det blir en forandring som vi må lære oss å leve med på et vis?

Det året her har ført til at mine nærkontakter er blitt viktigere enn noen gang, og jeg setter så utrolig stor pris på den nærheten og den klemmen. Den ordentlige ” klemme med hele kroppen” klemmen. Og jeg som ikke trodde jeg var noen klemmer 😛

Jeg er det. Jeg er mye mer avhengig av nærkontakt med andre mennesker enn jeg trodde. Og jeg tror det er viktig for oss. Jeg tror berøring er viktig, for mennesker i alle aldre, og kanskje spesielt for eldre mennesker, som har vært de som har isolert seg mest det siste året.

Det er forsket på at berøring er smertestillende og angstdempende, og det å da ikke få lov til å kjenne andre mennesker inntil seg- et helt år- det tror jeg gjør noe med oss.

Vi er ikke over pandemien, men det her var et lyspunkt i helga <3

Og et lite tegn på at det blir bra igjen.