Visste du at mennesker ble tvangssterilisert i Norge fram til 2016?

Visste du at det foregikk tvangssterilisering av mennesker i Norge fram til 2016? 

I går hadde Norge en mulighet til å si “Unnskyld” til disse personene, og åpne for et erstatningsgrunnlag, men flertallet var i mot. De eneste partiene som stemte for, er SV, Rødt og MDG.

Her har staten i tidligere år, brukt makten sin til å bestemme hvem som er egna til å få barn, og i praksis krevd sterilisering for at mennesker med “feil juridisk kjønn” ikke skal kunne bli foreldre. For at en far ikke skal bli kalt mor. For at ikke noen skal bli ifølge staten ” feil type foreldre”.

Det fantes ingen medisinsk grunn for at disse menneskene skulle bli sterilisert.

Glemmes det at det er kjærligheten til barna som betyr mest ? Kjærligheten mellom mennesker ? Ikke om du blir kalt far eller mor.

Det kan diskuteres om unnskyldninger og erstatninger, men det aller viktigste, tror jeg, er at dette kommer fram. At folk vet det her, og hva som har skjedd. At transpersoner har måttet ha en psykisk diagnose, terapi som kan minne om konverteringsterapi,  og tvangssterilisering for å få være seg selv- helt fram til 2016!

Det er viktig for å lære av feil som er begått, og det er viktig i kampen for at man skal få være seg selv. Det er viktig for retten til å elske, og retten til å være seg selv.

Norge tar ikke noe standpunkt til konverteringsterapi, og de velger også å ikke komme med en unnskyldning til de som har opplevd overgrepene her.  Om det er riktig eller ikke- det kan diskuteres, men det er med på å skape en holdning. En holdning som det ikke er lett å få bukt med.

Vi skal være et inkluderende land, et land som tar vare på hverandre. Vi skulle være landet som bekjempa hat med kjærlighet og som skulle stå sammen, som mennesker.

Men er vi det? Det er bare tull at vi er et land som står sammen. For å være i den gruppen med mennesker som står sammen, så må du være sånn andre forventer. Du skal helst ikke være på utsiden av noe a4 boks. Ikke homofil eller lesbisk, og i allefall ikke trans.

Transpersoner har blitt behandlet på en svært umenneskelig måte i regi av staten. Svært mange har blitt behandlet på en måte som absolutt ikke er i tråd med menneskerettigheter. De har måttet ha en behandling som på mange måter er å anse som konverteringsterapi og de har blitt stemplet som psykisk syke og må ha blitt tvangssterilisert for å kunne endre juridisk kjønn og å være seg selv . ( Hentet fra Skeivungdom)

Det her, sammen med forbudet om konverteringsterapi som fortsatt ligger på vent, gjør noe med holdningene til mennesker. Det gjør noe med den kampen vi kjemper for at mennesker skal få være seg selv.

Det å bli tvangssterilisert for å være seg selv, det er ikke en liten ting. Det her er ikke en filleting. Og det må vites om blant folk.

For var du klar over at Norge tvangssteriliserte friske mennesker fram til 2016?

 

Legger med link fra SV, trykk her for å lese.

Og fra Aftenposten.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg