Det er hjerteskjærende å lese

Da BraNok i år bestemte seg for å hjelpe lavinntektsfamilier til jul, så så vi ikke helt rekkevidden av hvor mange som trenger hjelp. Det er så mange som har tatt kontakt at vi har måttet stanse å ta inn flere, og det er gjør vondt. Får vi inn mer så åpner vi selvfølgelig for å hjelpe flere. Pr nå er det 18 familier og enslige som får hjelp av oss i år. Vi og medlemmene våre lager granbarnisser, selger lodd og har en innsamling på spleis. Det er flere enslige som har tatt kontakt, som ikke blir prioritert noe sted fordi de ikke har barn eller har barn over 18 år.

Meldingene er såre og det synes så godt at det er så vanskelig å be om hjelp. Og det er så lite som ønskes. Sammen kan vi gjøre en forskjell, sammen kan vi skape litt julemagi for noen som trenger det. Det er ikke det at julen skal handle om gaver, men vi alle forstår hvor vanskelig det er for foreldre å ikke kunne gi ungene noe ekstra. Hvor utrolig sårt det er for ungene som føler seg så annerledes enn andre.

Julen er ekstra vanskelig for de som sliter <3

Det som har tatt oss mest på senga i år, er ikke gavene, men behovene. Behovet for klær, hverdagsmat og hygieneartikler. De helt nødvendige tingene vi alle trenger i hverdagen, uavhengig om det er jul eller ikke. Vi har meldinger fra bestemødre, aleneforeldre og enslige som gruer seg stort til måneden vi går inn i.

Jeg er ambivalent til jul. På den ene siden er jeg skikkelig “julete”, elsker førjulsstemning, julefilmer, god mat og snø. På den andre siden så skaper julen et enormt klasseskille. Det gjør godt å kunne bidra til at andre får en bedre jul, og jeg er så stolt over alle som er med å bidrar til dette. Vi trenger fortsatt mange matgavekort, gaver og klær så vil du bidra sammen med oss så er lenge til spleisen vår her.

https://spleis.no/hjelptiljulfredrikstad

ALLE pengene går uavkortet til disse familiene og enslige og uke 50 blir vi å levere ut.

Søndag 26 November skal vi ha julemarked, hvor vi selger granbarnisser og hjemmestrikk:) Da vil du oppleve god julestemning hos oss. Åpent for ALLE!

Bor du i nærheten av Fredrikstad så kan granbarnisser bestilles her.

Takk til alle som bidrar <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg