Det er mange som gruer seg til jul

Det er mange som gruer seg til jul. Mange foreldre som kjenner en stor klump i magen bare det bikker Oktober. Det er to lange mnd å grue seg til noe. Mange som lever fra dag til dag, og ikke kan planlegge mat mer enn en dag om gangen-for de vet ikke hvor maten skal komme fra.

Jeg har et ambivalent forhold til julen. Jeg elsker førjulstid, familietid og aller helst snø. Lange spillkvelder og den magien en fin juletid kan gi. Men det er en tid som skaper et voldsomt klasseskille. og hvor de som har det vanskelig fra før, kjenner ekstra på hva de ikke har i jula. Matleveringer som egentlig skal dele ut mat to dager må gi seg etter en dag fordi det er tomt for mat. Det er stor forskjell på fattig og det og ha nok.

Vi på BraNok har i år lyst å gjøre en forskjell for noen som gruer seg til jul, og som har lite. Vi vil gjøre det ved loddsalg, og ved dugnad- og vi har etter ønske fra flere opprettet en spleis til dette hvor pengene øremerket går til de som har bedt oss om hjelp.

Vi la ut en annonse og spurte, og det tok ikke mange sekundene før første melding tikket inn. Meldinger fra fortvilte voksne som trenger alt fra klær til å ønske julemat og julegaver til barna sine. Og det er hjerteskjærende å lese. Og jeg håper vi klarer å hjelpe noen av de. Ønsker til nå er klær, akebrett, perler og leker, lego etc. Vi har som sagt opprettet en spleis til dette og jeg deler linken her hvis flere vil bidra.

Uke 50 vil brukes sammen med våre medlemmer til å sortere og kjøre ut. Forhåpentligvis klarer vi å gi noen litt ekstra julestemning i år- og det er det julen skal handle om, er det ikke?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg