Du må ikke være redd for å spørre..

I dag har vært en rolig søndag her i skogen. Etter å ha badet hele uka, så var det helt innafor med en dag hvor det bare pusles hjemme i hagen. Jeg har gått igjennom mail, og blir så utrolig glad når det kommer flere foredragsforespørsler.

Litt fordi det gir meg en følelse av at jeg får det her til. Og mest fordi det trengs. Det trengs fokus på skeive i alle aldre, og spesielt i helsesektoren. Eldre skeive er litt glemt, og etter mine tjue år i helsevesenet så har det aldri vært snakk om noe opplæring på det området.

Vi snakker så fint om livskvalitet for alle, om aksept av alle og om at alle skal ha lik behandling. Men alle som jobber i helsevesenet vet at det er store utfordringer på dette området. Og veldig lite opplæring.

Kommer det inn ei eldre dame med en damekjæreste, som omtales hun som venninne. Det føles nok trygt ut for alle parter, og få setter ord på elefanten i rommet. Samme med to menn, da er det en kamerat. Og for ikke å snakke om en som er trans. Vi kan ikke vite ting vi ikke har lært, og vi er bare mennesker alle sammen. Men det må settes av tid til å få et fokus på ALLE mennesker, uansett legning og identitet.

Vi må ikke være så redd for å tråkke over streken. Vi må ikke være redd for å undre oss og å være nysgjerrige. Som Espen Esther Pirelli Benestad sa; ” Undring provoserer ingen”.

Det er snakk om så lite for at mennesker skal føle seg sett, forstått og akseptert. Men for å klare det, så må vi snakke om det. For skeive mennesker finnes- i alle aldre. Og de som er godt voksne nå, har kanskje opplevd mye negativt opp igjennom. Eller kanskje de aldri har våget å snakke om det. Kanskje nå er sjansen for dem til å være seg selv, og å snakke med noen som forstår ?

Som helsepersonell så må det skapes tillit, og det må være rom for å være seg selv i møte med et helsevesen. Det må være rom for å være seg selv, i en situasjon hvor man er helt avhengig av andre.

Det må være rom for å snakke om at mennesker er ulike, og det må være rom for læring. Derfor blir jeg så utrolig glad når noen velger å bruke noen timer til å sette fokus på det. Og jeg blir utrolig glad for forespørsler.

Jeg kommer gjerne fysisk på foredrag, og lager også små onlinekurs som kan kjøpes. Onlinekurs / webinar starter for fullt fra høsten av. Fordelen da er at det er litt enklere for ledelse rundt å planlegge tid med sine ansatte.

Send mail [email protected], hvis du vil høre mer om det.

Vi ønsker jo livskvalitet for alle, gjør vi ikke ? Det må jo være målet i alt arbeid med mennesker.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg