Våkner du hver dag og har det bra ?

I går så veksla jeg meldinger med ei som har litt tøffe dager. Hvor hun i en melding spør; ” Våkner du hver dag og har det bra “? Og det har jeg tenkt litt på, for sånn fremstår kanskje livene våres på nett.

Svaret er; -Nei, det gjør jeg så absolutt ikke. Alle dager er ikke like bra, men jeg har lært at det er noe bra å finne i hver dag.

Jeg kan våkne lei meg, uten å vite hvorfor jeg er lei meg. Jeg kan våkne sint, og med vondt i kroppen. Jeg kan våkne med hjertebank , og jeg kan våkne og bare ville sove noen timer til- fordi jeg ikke helt har lyst til å møte verden. Og det, det tenker jeg er helt normalt. Fordi vi er bare mennesker.

På sosiale medier og blogg, så kan det nok se ut som om mange av oss er lykkelige hele tiden. Kanskje spesielt på sommeren, hvor det virker som om hele verden nyter ferie og bare fine dager. Men kanskje det er fordi man fokuserer på det positive, setter et fokus på det som er bra ?

Jeg er jo en veldig tankefull person, og tenker mye- grubler mye. Jeg kan ha dager hvor jeg graver meg ned, og dager hvor jeg er vemodig og melankolsk. Jeg kan være trist og jeg kan være lei meg.

Jeg kan ha dager hvor jeg tenker at jeg ikke klarer det jeg vil og dager hvor hele verden føles mot meg.

Men jeg har jo lært et og annet gjennom livet, og lærer fortsatt. Og jeg har lært grep for å ikke la humøret på morran prege resten av dagen. Jeg er i utgangspunktet en positiv person, som liker å finne muligheter for å komme meg ut av ting. Noen ganger klarer jeg det, andre ganger klarer jeg det ikke. For sånn er vel livet, er det ikke?

At du våkner med dårlig humør, lei deg eller vond kropp- det bør ikke bety at hele dagen blir sånn. Det bør ikke bety at hele ferien går bort, fordi du våkner til en dårlig dag. Det bør ikke bety at du ikke klarer noe, fordi du har motbør en dag.

Å ha gode gode og dårlige dager, det betyr at du lever det. Noen ganger, når de dårlige dagene tar overhånd, så kan det hende man trenger litt hjelp til å komme ut av det. Og det er greit det og.

For ingen av oss er supermennesker. Ingen av oss klarer å bare være glad hele tiden. Ingen av oss kan bestemme alle dagene, og hvordan vi har det. Men vi kan bestemme hva vi velger å gjøre med det.

Ikke tro at dårlige dager setter standarden for hvem du er eller hvordan dagen vil bli. Ta noen grep, ønsk deg selv godt og gjør mer av det som gjør deg glad.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg