365 dager med livet

365 dager med minner, er over. 365 dager med gleder og sorger og bekymringer. Med venner og familie, med isolasjon og karantener. Med pinner i nesa og hals, og med milelange pol køer i frykt for å ikke få kjøpt alkohol.

Et år med nyheter hvor valg, strøm, bompenger og covid har vært den høyeste stemmen. Et år med bekymringer, med frykt, med oppgitthet og frustrasjon over pandemien som ennå ikke har tatt en ende. Et år med motstandere av alle slag, vaksinemotstandere- munnbindmotstandere og motstandere mot vaksinemotstandere. En evig runddans av uenighet og å skulle fortelle hverandre hva andre skal gjøre og ikke gjøre.

Det har vært 365 dager med livet.

Og nå venter et nytt år. Velkommen 2022.

Jeg håper det blir mindre snakk om covid, delta og omikron. Jeg håper det blir mer snakk om psykisk helse, og ettervirkninger av det alle har vært igjennom og fortsatt er. Jeg håper det blir mer fokus på fellesskap, og det å ta vare på hverandre.

For midt oppi valgsnakk, Korona snakk, vinmonopol snakk så mister vi litt kjernen i livet. Som er hverandre. Som handler om det som føles og kjennes, men ikke kjøpes. Som handler om mennesker, og om hverdager.

2022 er skeivt kulturår, og det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Forkjemperen av alle, Kim Friele, er nå død- og vi har et ansvar å bringe videre. For frihet kommer ikke av seg selv, og frihet må kjempes for å bevare.

Jeg ønsker meg mer snakk om mangfold, og inkludering. Om mennesker og ulikheter. Om hvordan vi kan være oss selv, og akseptere andre som den de er. For det å akseptere oss selv, og å ha det bra med seg selv- det er lettere når andre også aksepterer deg.

Vi må ikke glemme- vi er bare mennesker. I Norge så er vi også bare mennesker.

Og er det noe pandemien har vist oss, så er det vel at vi er ikke beskytta fra alt her oppe i trygge Norge heller. Vi blir også rammet, av pandemi- og av andre grusomheter begått av mennesker.

Så kanskje vi må finne litt tilbake til kjernen, til det som er det viktigste. Det ekte- og det nære. Ta vare på hverandre litt mer, og respektere hverandre mer.

Det hadde vært fint i 2022.

Godt nyttår 🙂 Må dagen og året bli det du ønsker deg <3

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg