Bær ikke på tunge tanker alene

I dag markerer vi verdensdagen for psykisk helse, og tema i år er inkluderende møteplasser. Forskning viser at mange skeive er ensomme, og mange er enda mer ensomme etter pandemien. Og mange skeive er både mer ensomme, og mer redde for å gå noe sted etter skytingen i Oslo 25 Juni. i 2021 kom livskvalitetsundersøkelsen om skeive som viser at 1 av 3 sliter med psykisk helse. SSB2021. 

På torsdag kom den aller første rapporten om konverteringsterapi i Norge, som forteller om grusomme opplevelser blant skeive i religiøse trossamfunn. Hva gjør det med mennesker ? Hva gjør det med den psykiske helsen? Tenk å vokse opp med å høre at du ikke er branok som du er, du tenker feil og føler feil og er bare feil. Du lever i synd, kommer til helvete, og må ha djevelutdrivelse eller korrigerende voldtekt for å komme fri fra homofilien. Det er helt jævlig og hjerteskjærende å lese. Hele rapporten kan du lese her.

Tanken vår med å skape BraNok var å lage ett fellesskap. Et fellesskap hvor man finner likepersoner, trygghet og en inkludering som savnes i samfunnet for flere. En trygghet bak lukkede dører som også kan være vanskelig å finne. Det har vi klart, og det har blitt en fin gjeng som kommer hver uke. En fin gjeng i alle aldre som finner trygghet og glede i hverandre og som sammen skaper et fantastisk fellesskap. Et trygt fellesskap!

I kveld markerer vi verdensdagen på BraNok. Og det er kanskje en av de viktigste dagene vi markerer. For psykisk helse berører alle, og noen mer enn andre. Skeiv verden kommer, og snakker om skeive med minoritetsbakgrunn og mental helse kommer. Det er foredrag alle burde hørt, så jeg håper det blir fullt hos oss. Kan vel ikke være noen bedre måte å feire 45 års dagen min på;)

Så kan vi vel alle kanskje løfte blikket litt og se på hverandre. Jeg tror vi går glipp av mye informasjon om hverandre, ved å ikke se hverandre i øynene.

Våg å spør hvordan andre har det, og vær åpen for å høre hvordan de egentlig har det <3 Og bær ikke på tunge tanker alene.

Mental helse hjelpetelefon 116123

Regnbuetelefon 94003629

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg