Det er balleløst og feigt!

I dag leser jeg et innlegg opprinnelig publisert i Vest telemark blad. Og jeg kjenner hjertet vrir seg. Den kulturelle skolesekken har en forestilling som heter hjarte i alle farger, og er en forestilling som forteller om alle type forelske og mangfold og retter seg mot de siste trinnene på barneskolen. En forestilling alle skal kjenne seg igjen i. Altså- så utrolig viktig for barna å se, og ikke minst for de barna som kjenner seg utenfor på grunn av legning eller kjønnsidentitet.

Så til saken; Flere foreldre har søkt fritak fra at barna skal se denne forestillingen og rektor og ordfører har godkjent fritaket! Hele artikkelen kan du lese her.

99

Hva gjør det med holdningene til barna?

Og dette er svaret fra ordfører i eget leserinnlegg..

Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, men det gjør utrolig vondt å lese. Og det skremmer meg! Det her er med på å skape dårlige holdninger, trakassering, hat og hets og mye av det opplever skeive ungdommer i dag. Vi opplever og hører stadig om et tøft ungdomsmiljø hvor det ikke er greit å være seg selv. Og de holdningene…de kommer ofte hjemmefra!

I min skolehverdag for mange mange år siden så var det ingen kunnskap eller læring om skeive. Det var ingen rundt meg som var åpent skeive, men jeg er nå lesbisk likevel. Barn blir ikke homofile av å lære om det. Barn vil ikke bytte kjønn fordi man får mer kunnskap om mennesker… ‘Det man lærer er å respektere hverandre tross hverandres ulikheter, lærer om livet , om kjærlighet og om mennesker.

Hva med det barnet i den klassen som sitter og føler seg annerledes enn de andre, som er forelska i det samme kjønn, som ikke er trygg i seg selv.. Hva gjør det med det barnet å se at flere av vennene ikke får lov til å se en forestilling om tema engang?

Det er balleløst, og feigt av både rektor og kommune som ikke stiller opp for barn og unge som allerede er sårbare og utsatt. Istedenfor hører de på ( antagelig) en liten gruppe foreldre med holdninger tilknytta 1930 tallet!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg