Det her er alvorlig

Skeive sliter psykisk, skeive er mer ensomme, og av alle i den undersøkelsen her så har 58 prosent tenkt på å ta livet sitt. 58 prosent!! Les gjerne denne forskningsrapporten fra 2018.

LHBT personer på Sørlandet.

Det her er alvorlig. Det er skremmende lesing og det er et symptom. Dette her viser hvorfor det er så viktig å få læren om skeive og trans, inn i undervisningen på skolen. Det viser hvorfor vi må snakke om det. Det viser hvorfor vi trenger Pride, og det viser hvorfor den kunnskapen om mennesker er så utrolig viktig.

De fordommene mange har, den intoleransen- det går utover mange mennesker. Det går utover barn, og barnebarn. Det går utover venner og familie. Mennesker man er glad i.

For første gang så har også SSB hatt en forskning på skeive menneskers levekår- den kan du lese her; Nå vet vi mer om hvordan skeive har det i Norge.

Det er jo ikke positiv lesing det her, men veldig bra at det endelig settes fokus på og forskes på. For det her bør si oss mye.

Det bør si kommunene våre noe, hvor mange ikke engang har en mangfoldsplan. Noen har det, men mange har det fortsatt ikke. Og det er første prioritet. Det kan ikke settes sammen utvalg for at ting skal se bra ut, det må også gjøres noe med. Det her er arbeid som bør være aktuelt og pågående. Hele tiden!

Det er alvor.

For det handler om mennesker, det handler om mennesker som sliter med å være seg selv. Og man bør ikke ha en doktorgrad for å skjønne at det ene drar det andre med seg.

De rapportene her- det er alvorlig lesing, og bak alle disse tallene -så er det mennesker. Det er mennesker det handler om.

 

 

1 kommentar
  1. Jeg merker en økning av fordommer som konsekvens av pride-propaganda, trans og flere kjønn. Jeg tenker at en måned til ende med pride i juni, i tillegg til flagging og parade i tide og utide over hele landet, hele året burde roes ned. En pride uke maks, nok er nok. Og dette med flere kjønn og trans hører helsekontor og slike ordninger til. Å akseptere mennesker for hverandres forskjellighet er en fin ting i skolen, å prakke på seksuelle legninger, konvertering og oppfunnede kjønn hører ikke hjemme i skolen eller barnehager, men som nevnt helsekontor, i tillegg psykiatrien og slike steder – my opinion.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg