Det her var jævlig lesing

På torsdag så kom den aller første rapporten i Norge som omhandler konverteringsterapi. Den var ikke overraskende , men alikevel helt grusom å lese.

 

Den viser at mange har opplevd og opplever konverteringsterapi i ulike trossamfunn. Den viser også at unge mennesker er ekstra utsatt.

Det er forferdelig å vite at dette skjer i Norge , og med skeive i alle aldersgrupper.

Deltagerne forteller om traumer og angst etter å ha opplevd forsøk på å “friskmelde” dem. Dette har skjedd ved bønn og sjelesorg, eksorsisme og korrigerende voldtekt- bare for å nevne noe. Og det skjærer meg i hjertet å lese.

For hva gjør det med mennesker å bli fortalt at den du er, er feil. At det du føler er feil? Hvorfor skal det være så vanskelig å akseptere hverandre, og å tolerere at vi er født ulike? Religiøse ledere og helsepersonell er med på det her. De er med på å ødelegge mennesker, på å ødelegge fremtiden deres. De er med på å øke selvmordstatistikken. Fordi de selv mener at vi er feil!

Enkelte organisasjoner omtaler konverteringsterapi som en hjelp til å bli normal og vanlig. Og hvor “normal” tror man at man føler seg etter å ha blitt truet, voldtatt og få djevelutdrivelse? Det handler om makt, frykt og om ekstremt lite kunnskap, samtidig så handler det om ondskap. For å ikke akseptere hverandre, bry seg om hverandre og ta vare på hverandre- uansett legning-er bare ondskap.

Jeg er glad det er gjort undersøkelser og skrevet en rapport, og nå må det stoppes!

Hele rapporten kan du lese her. 

 

1 kommentar
  1. Rett og slett uhyggelig at det finst mennesker blant oss i 2023 som praktiserer dette. Jeg mener at menigheter som driver med djevelutryddelse må forbys. I første omgang ta fra de statsstøtten umiddelbart. Money talks.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg