For hvor jævla priviligerte er vi?

Overskrifta her referer til blant annet Nytt på Nytt. Jeg har prøvd å se på et par fredager nå, men slår av fordi humoren gir meg en vond klump i magen. Er det virkelig greit å spøke om barn som blir drept i krig`?

Jeg føler selv  at vi har ganske høy takhøyde hjemme for humor. Vi kan være politisk ukorrekt, og spøke om det meste- men likevel har vi et filter. Og jeg kan ikke se humor i noe som er så vondt og vanskelig. Når vi hører om barn som blir halshogd, sivile drept i hopetall, mennesker som lever trangt sammen uten mat og strøm.. Dette skjer nå, og i rike Norge så lages det underholdning av dette.

Bildet hentet fra artikkel i dagbladet, den kan leses her.

Det lages underholdning av en tragedie, av mord og av andre menneskers lidelse. Ti minutter i går var mer enn nok, før både samboer og jeg måtte slå av. Når Johan Golden slår en vits om en nordmann som har mista alle sine familiemedlemmer på Gaza nå siste uken, så mista dere oss. Når de spøker om barn som blir drept, så er det alt annet enn moro. Det var med en kvalm og uggen følelse vi slo av.

Hvor er det sunn fornuft oppi alt? Det handler ikke om krenkehysteri, noe som forsåvidt er et idiotisk ord. Det er bare en unnskyldning for å kunne si hva man vil om og til hvem man vil. Det handler sjeldent om å bli krenka, men ofte om å bli såra, redd, skuffa, lei seg.

Det her er ikke en type humor som jeg ønsker barna mine skal lære og dra med seg på skolen. Det er ikke en type humor jeg ønsker å kose meg med på fredagskvelden. Og det er ikke en type humor jeg ler til. Det gjør vondt, og det er flaut å se den priviligerte nordmannen le av andres lidelser. For hvor jævla priviligerte er vi når det her er moro i helga? På et tidspunkt på kvelden hvor både barn og voksne ser på.

Det her er ofte hva ukultur kommer av. Stygge kommentarer, rasistiske og homofobiske kommentarer- gjemt bak humor. Det virker som alt er greit, bare det går under kategorien humor! Det er greit med banner på fotballbanen som truer en trener med å dø etter kampen, det er greit å le av flyktninger som drukner i middelhavet, og barn som dør i krig. Men er det det? Er det greit ?

Hva syns dere? Er dette virkelig greit ?

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg