Går pengene til en overgriper?

Hva gjør det med et menneske og bli utsatt for seksuelle overgrep som barn? Vet du det? Vet du hvor inngripende det er mot resten av livet? Å bli frarøvet trygghet som barn er noe av det mest traumatiserende et menneske kan oppleve. Trygghet er så utrolig viktig og det å bli frarøvet dette påvirker hele livet til den det gjelder. Som voksen blir man tatt rett tilbake til barndommen ved å oppleve lyder og lukter – hele livet. Det påvirker relasjoner med andre, det påvirker fysisk og psykisk helse, og det påvirker evnen til å føle seg trygg.

Saken om “bamsegutt” har skapt store overskrifter i dag, og spleisen er på nesten 4 millioner. Er det støtte til en overgriper? Har NRK og Tore Strømøy valgt å la dette bli stående usagt på grunn av egne personlige meninger over en mann Strømøy nå kaller sin nære venn? På NRK i dag svarer Strømøy at han taler de svakes sak….og han syns det er vondt at folk skriver om dette på nett. Dette Svarer Tore Strømøy.  

Jeg forstår at det er mange vanskelige sider her, og en tragisk historie fra ende til annen. Men han er ikke dømt for tyveri eller pengesnusk- han er dømt for å ha begått seksuelle overgrep mot seks barn! Når saken skulle lages og vises, så burde alle kort vært lagt på bordet!

NRK var klar over at han er en straffedømt overgriper, men sier at de på grunn av at det er lenge siden, og vond barndom hos han som ga manglende grenser, så valgte de å ikke si noe om det. UANSETT… Vond barndom eller manglende grenser gir ingen unnskyldning for å begå overgrep. Og at Tore Strømøy avfeier dette med å bli kastet opp i lufta, og en lek som tok litt av. DET skremmer meg. Uansett årsak, det er overgriperen selv som tar valget om å begå overgrep! Uansett barndom, så har alle et valg om å velge å ikke gjøre andre vondt. Når Tore Strømøy svarer med at det er over 30 år siden, så vær sikker på at det føles som i går for den /de det gjelder. De som nå ser bildet på sin overgriper i media overalt og ser at pengene renner inn til han.

Hvis denne saken ikke er klar, og hvis det er noe usikkert om dommen- så bør den tas opp på nytt i norsk rettsvesen- la saken gå sin gang, bli ferdig og hvis det da føles riktig, så kjør program og spleis da. 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg