Hev stemmen!

I kveld er det et program på NRK- HEV STEMMEN! Det er en rekke musikk artister som hever stemmen mot rasisme.

Jeg tenker at vi alle har godt av en oppvekker om hvor mye hverdagsrasisme, diskriminering og uvitenhet det finnes i Norge fortsatt. De aller fleste tenker nok at man er langt på vei, men for de det gjelder.. Så merkes det godt.

Det gjelder om du har en annen legning, eller om du er fra et annet land. Det gjelder for alle oss som ikke passer inn i den A4 boksen som mange mener nordmenn skal være i. For oss så er det lett å merke den strømmen av hat som kommer fra mange steder. Det er lett å merke for den det er myntet på.

Det er lett å merke dårlige holdninger, og det er lett å merke at noen mennesker ønsker oss vondt- kun fordi vi er den vi er. Og ingen merker det vel bedre enn dem det gjelder.

Så om  rasisme og diskriminering, hatytringer og netthets, ikke berører deg- så berører det mange. Og som medmennesker så er det vår plikt til å si fra når noen blir behandlet dårlig. Det bør være en plikt å stå opp for hverandre. Ta litt vare på hverandre, og ikke dømme hverandre ut i fra hudfarge eller legning.

Uansett hvor mye man prøver å dele samfunnet med skiller, noen vil ha frie soner- noen vil ha kun etnisk norske i Norge. Uansett hvor mye enkelte prøver, så vil det aldri gå. Fordi vi er her alle sammen. Homofile, og utenlandske-  og vi er bare mennesker. Og vi lever på denne jorda, i noe som burde vært et fellesskap.  Og uansett hvor mye hat noen kommer med, så forandrer det aldri hudfargen til noen, eller legningen til noen..

Vi er ikke  så ulike. Vi er folk, med følelser. Om noen har en annen legning eller annen hudfarge, så bør ikke det spille noen rolle.

Ser du noen blir behandlet dårlig, og er du vitne til rasisme eller hatytringer- så si i fra. HEV STEMMEN! 

Kun på den måten kan vi få gjort noe med det. Jeg løfter flagget og heier på mangfold, og jeg heier på mennesker. For mer enn det er vi ikke.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg