Lavmål Sylvi, og langt under beltestedet

Det er ingen hemmelighet at jeg er Sv”er, og stolt av det. Men jeg er også av den mening at man skal kunne ha respekt for hverandre, og for andre mennesker, uansett politisk mening. Men det holder hardt. Det holder veldig hardt Sylvi.

For når du, Sylvi Listhaug, med korset rundt halsen din, legger ut poster om at det vil bli en enklere hverdag uten flyktninger, og nå setter flyktningene fra Moria oppi mot kreftpasienter og mennesker som savner sine kjære på grunn av pandemien… Da mister jeg respekten.

For det første, så er det utrolig lavmål å ikke hjelpe andre som lider. Det er lavmål å ønske at flyktningene drukna istedenfor å komme hit. Du skriver det “pent pakket” inn, men hatet lyser gjennom. For det andre så kan du virkelig ikke sammenligne mennesker som har reist fra krig og død og tortur, med en bestemor fra Oslo som savner barnebarnet i London. Du kan ikke sammenligne medisin til kreftpasienter med flyktningbarn, for vi vet alle at det er to ulike budsjett. Det ene bør ikke være mer verdt enn det andre!

Jeg har lovt meg selv å aldri skrive et innlegg til om Sylvi Listhaug, men jeg klarer rett og slett ikke å la vær. Jeg klarer ikke å holde kjeft om noe så stygt som det hun gjør. Og attpåtil så viser hun fram korset sitt, som et tegn på at hun er en god kristen.

Vet du hva jeg vil kalle en god kristen? En som behandler mennesker likt, og med respekt. En som ser at folk er folk, og likeverdige- uavhengig av hvor de kommer fra, eller legning. Og som strekker ut en hånd, til de som lider.

Politiske meninger kan være så mangt, og vi trenger politiske syn fra alle sider. Men vi må ikke glemme det vi trenger aller mest, og som vi bør klare å ha selv om vi er uenig med hverandre. Og det er RESPEKT!

Det går an å være uenige om ting, men likevel klare å ha respekt for andre mennesker. Det går an å vise våre kommende generasjoner at alle mennesker er like mye verdt, selv om man ikke er enige. Og som en offentlig person, så mener jeg det er din plikt å gjøre.

Det du legger ut på facebook, kan bidra til mange kriminelle handlinger. For ja , det er ytringsfrihet- men det er ikke ytringsfrihet uten grenser. Og det du skriver, er det alltid noen som drar videre- og det har du et ansvar for. Du har et ansvar for å fronte dine meninger med respekt for andre mennesker.

Og der, DER FEILER DU STORT!

8 kommentarer
  1. Lavmål! Man må bare respektere at noen mener at flyktninger ikke hører hjemme i Norge. Vi er MANGE som mener det. Og det får du bare tåle å høre!

   Se hvem som sprer mest smitte i Norge nå f.eks. Det er ikke fordi våre nye landsmenn er dårligere mennesker enn oss, men fordi de har en kultur som ikke hører hjemme her hos oss! Vi klarer osas fint uten dem!

   1. Det er flere grunner til at smitten spres mer på Oslo Øst i innvandrermiljøer. Det er ikke slik at folk der gir blaffen i smitteverntiltak. Problemet er at de bor tettere enn det vi etniske nordmenn vanligvis gjør.

    Leilighetene er ikke store og det kan være flere generasjoner som bor der. Hvis det bor 10 mennesker i en blokkleilighet i stedet for 4 så sier det seg selv at viruset har mulighet for å smitte flere i en husstand. Slike boforhold er delvis på grunn av kultur hvor storfamilier er vanlig, men også økonomisk fordi det er så veldig dyrt å bo i Oslo. Innvandrerfamilier har ofte en lavere inntekt enn det som er vanlig blant etnisk norske.

    Blant de innvandrerne jeg har møtt det siste året (taxisjåfører, ansatte i butikker, restauranter og andre tjenesteytende næringer) har de fleste vært veldig flinke med å bruke munnbind og tilby antibac til kunder. Så man kan ikke bruke argumentet om at innvandrerfamilier ikke er klar over at vi er midt i en pandemi. Mitt inntrykk er at de fleste nordmenn uansett opprinnelse gjør så godt de kan for å holde smitten på avstand.

  2. SV. Dere hater at noen tjener mer penger enn andre.. At noen står på,, starter eget firma, satser alt, økonomisk.. Og skaper arbeidsplasser..
   Flyktninger,, alle som betaler 80 til 100 000,- for å komme seg til Europa,, de skal vi ta inn i landet vårt.. Men de menneskene som ikke har så mye penger,, må bli igjen i hjemlandet.. Hjerte rått av SV.. Tenk på alle de vi kunne hjulpet i hjemlandet,, eller i velfungerende flyktninge leirer.. SV, og alle på venstresiden. Slår seg på brystet,, går ut i sosiale medier og hyller hverandre.. Hjerteløse, selvopptatte mennesker det er det dere er.. Under 50 % av ikke vestlige invandrere er ikke i jobb.. 30 % av syrere er i jobb.. 65 % av de som er på krisesentrene er ikke vestlige invandrere. Du kan gange det med 6 siden de er bare 15 % av befolkningen i Norge.. Ikke vestlige invandrere står for 92 % av all grov vold. Ran.. Voldtekt i Norge.. SSB…
   Jesidiene, voldtatt. Og slaktet ned av muslimer.. Hvor er de,, hvorfor snakker ikke SV om dem.. Hvorfor skal ikke de få hjelp.. Alle ønsker at Sv skal under sperre grensen.. De ødelegger Norge

   1. Det finnes ikke noe som heter velfungerende flyktningeleire. Hva skal man kunne arbeide med der? Hvilke tjenester kan tilbys og så videre? Flyktningeleire er ment å være midlertidige leire man har i en krisesituasjon fordi land ikke klarer å innkvartere alle som flykter. Målet er å få disse avviklet slik at livet kan gå tilbake til normalen. Et permanent liv i en flyktningeleir er ikke et fullverdig liv.

    Jeg synes det også blir feil å si at fordi man tilfeldigvis har en religiøs tro så blir man automatisk medskyldig i alle handlinger som blir utført av andre med samme tro. Det finnes regimer i vår europeiske mørke fortid som også mente at man hadde kollektiv skyld basert på enten etnisitet, hudfarge eller tro.

    Hvis vi ser på kriminalitet i Norge så er det faktisk VELDIG lav. Det gjelder også grov vold og ran.

    Det er sant ikke vestlige- innvandrere har en lavere sysselsettingsgrad enn etniske nordmenn, men dette har flere grunner. Det er ikke nødvendigvis slik at for eksempel syrere er late og ikke gidder å jobbe. Det kan like gjerne være at de ikke blir kalt inn på jobbintervjuer fordi de har et navn som tilsier at de er innvandrere. Vi har innvandrere som har doktorutdannelse fra hjemlandet som må arbeide på Burger King i Norge fordi man ikke ønsker bruke kompetansen hans. Så det er like mye vårt ansvar som etnisk nordmenn å integrere innvandrere i arbeidslivet.

    Det er også korrekt at det er en høyere grad av kriminalitet blant unge med innvandrerbakgrunn, men da må man se på selve tallene. Mange av dem er uten jobb og samles i gjenger. De lever trangt og har dårligere råd og så videre. Dette vet vi er grobunn for kriminalitet. Dette er tilsvarende situasjonen i USA hvor det er høyere andel kriminalitet blant amerikanere med afrikansk opprinnelse.

    Hovedkonklusjonen er at de problemene som blir nevnt gjenspeiler hvor lite flinke vi er til å integrere de vi tar inn i Norge. Her har alle et ansvar. Innvandrerne selv, myndigheter, næringslivet og medmennesker der innvandrerne bosetter seg.

  3. Jeg er ikke på den rødgrønne siden på den politiske skalaen, men synes at Hege får frem gode poenger her. Man må kunne behandle alle mennesker med respekt uavhengig av hvor mange flyktninger man ønsker til Norge.

   Vi må huske vår historie hvor mange nordmenn emigrerte til USA da levevilkårene var for dårlige i Norge for mange. De ble tatt i mot med åpne armer i USA. Det er greit at noen nordmenn ikke ønsker å ta i mot noen flyktninger, men mange ønsker å ta i mot en del. Da får vi heller diskutere antallet enn å rakke ned på de som faktisk kommer inn i Norge. Disse har kommet fordi et flertall av politikerne ønsket at det skulle skje. Er man uenig i den strategien så får man heller snakke mot de politikerne som åpner opp. Er man i mindretall så må man finne seg i at politikk blir utøvd som man ikke er enig i. Man må ha respekt for demokratiet vårt og finne seg i at vi har en Regjering som vil noe annet enn man selv vil.

   Det skumleste med Sylvi Listhaug er at hun snart blir leder for Fremskrittspartiet og dermed leder for 10-15% av norske velgere. Hennes standpunkter vil da få stor påvirkningskraft. Siv Jensen klarte å manøvrere mellom ihuga Frp fans som vil kaste ut innvandrere med de liberale i Frp. Dermed ble Frp spiselig for Høyre og etterhvert Venstre og Krf. Med Sylvi Listhaug som leder vil det bli veldig vanskelig for blant annet Høyre å kunne samarbeide i en fremtidig Regjering med Frp. Sylvi Listhaug bidrar til at vi får en fløy på høyresiden som mange nordmenn ønsket langt vekk fra politisk innflytelse.

   Det er ikke slik at man automatisk mener at det bør være frislipp av flyktninger dersom man ikke støtter Listhaug. Mange partier ønsker restriksjoner på innvandringen. Spesielt nå i de krevende tidene vi har med pandemi og store økonomiske problemer for næringsdrivende og ansatte. Poenget er at det går an å ønske en restriktiv innvandringspolitikk og allikevel ha respekt for de flyktningene som ønsker komme hit og ikke minst respekt for de som allerede har kommet.

   Selv synes jeg at innvandring beriker Norge. Jeg bor selv i Oslo og er glad for innvandrerbutikkene på Grønland og Tøyen. Mye spennende man kan kjøpe der. Videre har vi fått mange kulturelle påvirkninger som jeg synes er spennende spesielt angående matretter. Pizza, tacos, tikka masala, kebab, ayran, sushi og så videre ville ikke vært mulig i Norge om vi hadde holdt alle innvandrere ute av landet.

   De aller fleste mennesker i verden ønsker å kunne klare seg selv og forsørge sin familie via jobb. Det gjelder også innvandrere som kommer hit. Det finnes selvsagt unntak som har blitt innprentet at man kan få trygd i Norge dersom man forteller det og det. Da får vi heller slå ned på misbruket og passe på hvem vi gir trygd til enn å anklage alle innvandrere som gruppe for å misbruke Norges gjestfrihet.

  4. Kristne som gruppe har aldri behandlet andre med respekt. Kristne har sett ned på andre som de mener ikke er gode troende akkurat som du gjør med Sylvi. Du mistror hennes motiver for å bære korset.
   Du virker på meg å være en smule historieløs.
   Dette er ikke ment som et forsvar for de meningene Sylvi ligger for dagen. Det er ment som en påminnelse om hykleriet innenfor religionene som alltid vil hevde seg selv over alle andre og samtidig snakke om respekt.

  5. Man er ikke rasist selv om jeg er skeptisk til den store muslimske innvandring .det er bare deres religion som vil fjerne oss vantroe selv om at de er kommet inn i landet med alle pengene og godene som er her .
   At Sylvi og frp vil ta vare på landet er så feil kan jeg ikke forstå , men vi skal føye oss etter hva deres religion mener er riktig , det mener jeg er feil og da får de heller reise tilbake til sitt hjemland , ikke klage over at vi som er kristne i Norge viser det med et lite kors rundt halsen , som jo har vært vanlig i mange generasjoner .
   Jeg syns det er feil av sv å omfavne islam og snakke nedsettende om kristne , ser dere ikke hva som skjer , i dag ble politiet angrepet av 20 ungdommer på Stovner , og det er ikke etniske nordmenn som har det som vane ,

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg