Skaper kommentarfelt mer hat ?

Jeg ser med gru på kommentarfeltene etter 35 flyktninger kom fram til Råde i går kveld. Og jeg lurer på hvor alt hatet kommer fra ? Og hvorfor kommentarfelt ( i allefall på sånne saker), blir tillatt. Det er foreløpig snakk om 50 mennesker. Mennesker som har flyktet fra krig og død. Og som trenger at noen rekker ut en hånd. Men i kommentarfeltet så høres det ut som om det er 3 millioner med terrorister som har ankommet Norge.

Den ene hauser den andre opp, og det er eder og galle i annenhver kommentar.

Det her er mennesker som endelig kan få litt stabilitet og trygghet i livet sitt. Mennesker som har vært igjennom ting som vi her i Norge ikke kan forestille oss. Mennesker som endelig får muligheten til å få litt ro, og til å bare være barn- og mamma og pappa. Vi burde være stolt over å kunne tilby dem trygghet, og vi burde være stolt over å kunne bidra. Og vi burde tatt inn så mange fler…

Det her er barn som burde få lov til å vokse opp i trygghet..

Hentet fra VG.

Hvorfor er det så lett å spre hat i kommentarfelt? Hva er det som gjør at folk tenker det er helt greit å si at andre burde vært voldtatt? Som plutselig er redd for Korona, selv om de gir blanke ellers. Som ber de dra hjem igjen, og at hele leiren burde vært bomba og utsletta.

Det er noen av kommentarene jeg så i går.

Og det kommer fra hvite, norske, sinte, voksne menn og damer !

Det kommer fra mennesker som bor i et land som skryter av felleskap og inkludering. Som skryter av at hat skal bekjempes med kjærlighet.

Hvorfor hates det sånn? Og hvorfor er det så enkelt å skrive det offentlig så alle kan lese? Hvorfor er det så enkelt å tråkke på og såre andre mennesker? Og hvor kommer det hatet fra ? Er det frykt, kunnskapsløshet eller er det bare ondskap ..

Alt utenfra Norge er blitt en trussel. Alle som ikke er i en A4 boks, er blitt en trussel.

Mange mener jeg er veldig naiv, og det kan dem jo tenke- men jeg mener helt bestemt at vi må ta litt bedre vare på hverandre. Og vi må slå ned på ondskap. Vi kan ikke bli så lettlurte at vi tror grønne uniformer i VY er et tegn på snikislamisering.

( screenshot rights.no)

Vi har trukket gullbilletten som er født i Norge, og som har de velferdsgodene som vi har. Men har den gullbilletten gjort til at vi er blitt et så utrolig egosentrisk folk som ikke ser noe annet enn oss selv? Og som ser alt annet som en trussel ? Som har null filter om hva som skrives om og til andre?

Hva har skjedd med det landet som skulle stå sammen, og bekjempe hat med kjærlighet ? Er det kun på våre egne premisser? Er det regler på hvem vi kan vise kjærlighet og omtanke til ?

Sier igjen som Liv Ullmann; Det er ikke oss og dem- det er vi !

 

 

4 kommentarer
   1. Det er så utrolig trist og så undøvendig. Har lest på bloggen din nå, og han skal vel prise seg lykkelig om han får noe hjelp på gamlehjem i det hele tatt.

  1. Hei Hege! Jeg har ikke lest alle kommentarene som kom, men tenkte å tipse deg om den veldig fine artikkelen som stod i Aftenposten i går (lørdag). Her presenterer de en bok av en jurist som tar for seg hva som er lov på nett, og eksempler på rettssaker hvor folk er blitt dømt etter diskrimineringsloven. Kan være nyttig. 🙂

  2. Jeg er Michel Drucker, jeg vil snakke om frimureren og hvordan de har hjulpet samfunnet i hemmelighet. Da jeg først hørte om frimureren, trodde jeg at de også var satanistiske mennesker som Anti-Kristus, inntil jeg får bli medlem av frimureren, så forstår jeg at frimureren ikke er et satanisk samfunn, men et samfunn som betyr bra for verden. frimureren handler om å komme sammen av store menn og kvinner for å lære hemmeligheten om hvordan man kan gjøre rikdom til makt og berømmelse , de hindrer deg ikke i å tro religionen din, de hjelper det medlemmet å oppnå drømmen, hvis et nytt medlem er registrert i dag, mottar det nye medlemmet en velkomstfordel på 5 millioner euro, frimurerstøttedonasjonen og yter hjelp til mennesker, her er en av frimureren Lord Edmundo Contact
   WhatsApp eller ring +2348159768201
   E-post: [email protected]
   Frimureren mener at verden med kjærlighet, omsorg og fred ville være et bedre sted å bo i
   Takk for at du leste

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg